Gazdaság
Lezárult a 27. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat
Magyar Innovációs Szövetség/OPH Kép: pixabay.com
2019. február 21.

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására összesen 43 pályázatot nyújtottak be különböző magyar cégek - tudatta közleményben a Magyar Innovációs Szövetség az OrientPress Hírügynökséggel.

A közlemény szerint a bírálóbizottság, a kutatási és fejlesztési eredmények alkalmazása révén, elsősorban a gazdasági mutatók - 2018-ban elért többleteredmény vagy többlet árbevétel -, valamint az egyéb műszaki, gazdasági előnyök alapján választja ki a 2018. évben legnagyobb jelentőségű és már az üzleti életben is sikeres innovációkat.

A pályázatra a gazdaság különböző ágazataiból - különösen az egészségügy, agrár és informatikai területről - érkeztek, kreatív és kiemelkedő eredményt bemutató pályamunkák.

Mint írják, a 2018.évi Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága elismert tudósokból, gazdasági szakemberekből áll, és elnöke az innovációs és technológiai miniszter. Az évente egyszer kiadásra kerülő Innovációs Nagydíj (bronz kisplasztika és jelentős pénzjutalom) az elmúlt időszakban a gazdasági élet egyik legjelentősebb elismerésévé vált.

Az ünnepélyes díjátadás március 28-án lesz az Országház, Felsőházi Termében.

A Magyar Innovációs Nagydíjon kívül további innovációs díjakat is átadnak. A 2018. évben legsikeresebb kezdő vállalkozás részére a MISZ Start-up Innovációs Díjat is kiosztják. A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból valósul meg - áll a tájékoztatásban.

Következő adásunk
Téma: Finiséhez ért a kőbányai korzó felújítása – D. Kovács Róbert Antal polgármester
Ezt követő adásaink