Gazdaság
Ideiglenes forgalmi rend változás várható az M3 mogyoródi szakaszán
NIF ZRT./OPH
2019. március 11.

A jövő héten megkezdődik az M3 autópálya 19. kilométerénél épülő felüljáró pályalemezének betonozása. A szükséges terelések kiépítésére március 12-én kerül sor. A munkálatok elvégzése miatt forgalmi rend változásra kell számítani az érintett szakaszon - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A tájékoztatás szerint a terelés kiépítése Budapestről Nyíregyháza irányába vezető oldalon kezdődik, így 08:30-15:00 óra között időszakos forgalomterelések várhatóak az érintett, körülbelül 500 méter hosszú szakaszon. A Nyíregyházáról Budapest irányába vezető oldalon pedig 09:30-15:00 óra között számíthatnak az autósok az időszakos sávzárásokra.

A szükséges terelés kialakításához először a belső sáv ideiglenes lezárására kerül sor, majd a betonozás ütemének megfelelően ezeket megnyitják, hogy a külső és a leálló sávok időszakos lezárása is megtörténhessen. Ez idő alatt az autópálya mindkét oldalán legalább egy sávon, 80 km/h sebességkorlátozás mellett folyamatosan haladhatnak az autósok.

Mint írják, a Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya csomópont, valamint a csomópont és az 2101. j. út közötti szakasz építése ütemtervnek megfelelően halad, a beruházás várható befejezése 2019 nyara. Jelenleg a déli körforgalom csomóponti ágait érintő szegélyépítések zajlanak, folynak a vízépítési munkálatok, illetve sor kerül a vízelvezető árkok burkolására, hordalékfogók kialakítására, valamint az energiatörők telepítésére is.

A projekt uniós és hazai forrás felhasználásával az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásból a NIF Zrt. beruházásában valósul meg.

Most adásban
Téma: Társadalmi felelősségvállalás - Az emberi élet védelme – Lehel Zoltán innovációs főmérnök, szóvivő, Duna Aszfalt Út - és Mélyépítő Kft.
Ezt követő adásaink