Közigazgatás
1600 család védőnői ellátása javul Újbudán
OPH / ujbuda.hu Kép: OPH
2019. március 12.

Újbuda Önkormányzata az elmúlt nyolc évben közel hárommilliárd forintot költött a kerület egészségügyi intézményeinek fejlesztésére - ismertette Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere a Gazdagréti Védőnői Szolgálat átadóünnepségén kedden. A városvezető kiemelte: a több mint 150 millió forintnyi önkormányzati forrásból megvalósult beruházás révén 1600 család jut mostantól lakóhelyéhez közel 21. századi védőnői ellátáshoz.

Az átadott Gazdagréti Védőnői Szolgálat épületének tervezésekor kiemelt figyelmet kapott, hogy az elmúlt évek során a városrész vonzáskörzetében több jelenzősebb lakóingatlan-beruházás történt, amelynek következtében rövid időn belül a lakosságszám emelkedése, köztük a kisgyermekes családok számának növekedése is várható - hívta fel a figyelmet Hoffmann Tamás. A XI. kerület polgármestere elmondta, hogy a Csíki-hegyek utcában létesült új védőnői központban 11 védőnői körzet elhelyezése valósul meg, de a lakosságszám további emelkedésével az épület kapacitása is növelhető, akár 15 védőnői körzet befogadására is alkalmas - tette hozzá.

Az utóbbi időben a helyiek igényei és az egészségügyi intézményekkel szembeni elvárás is megnőtt.

Igényként jelent meg például a tágasabb, klimatizált váróhelyiség, a várandós kismamák részére térben elkülönített váróhelyiség és a négyszemközti megbeszélésre alkalmas helyiségek biztosítása is. Ezeket is figyelembe vettük a tervezéskor - jelentette ki a városvezető, hozzátéve:

a teljes épületrész megújításával egy korszerű, a mai igényeknek megfelelő környezetet tudnak biztosítani

az ott dolgozók, az odalátogató kismamák és kisgyermekek számára.”

OPH

A beruházás teljes mértékben önkormányzati finanszírozásban, mintegy 150 millió forintból valósul meg- ismertette Hoffmann Tamás, hozzáfűzve: Újbuda Önkormányzata az elmúlt nyolc évben közel hárommilliárd forintot költött a kerület egészségügyi intézményeinek fejlesztésére, legyen szó eszközbeszerzésről, épületfelújításokról vagy teljesen új beruházásokról is.

Az átadóünnepségen Simicskó István kormánybiztos, a kerület országgyűlési képviselője kiemelte, hogy "a Magyar Védőnői Szolgálat nem hiába hungaricum. Sehol Európában nem létezik olyan komplex, preventív, családvédelmi szolgáltatás, mint amit a védőnők biztosítanak hazánkban. Más országokban a magyarországihoz képest kevésbé összehangolt az édesanya és gyermek egészségügyi ellátása.” – emelte ki

Kapcsolódó cikkek
Lezárult a negyedik Újbuda Startup pályázat

A csapatonként járó egymillió forintos díjon felül további egymillió forintot kap az önkormányzattól a nyertes társulás.

Újbuda egyre családbarátabb

Az XI. kerületi önkormányzat 2015 után 2018-ben másodszorra is elnyerte a Családbarát Munkahely díjat.

Kihirdették az Ottlik kert nyertes tervpályázatát Újbudán

A pályázat egyszerre állít emléket Ottlik Gézának, és ad új funkciót az egykori, Bukarest utcai buszvégállomásnak.

Következő adásunk
Téma: Finiséhez ért a kőbányai korzó felújítása – D. Kovács Róbert Antal polgármester
Ezt követő adásaink