Belföld
Átadták az idei Jedlik Ányos-díjakat
OPH Kép: OPH
2019. március 13.

A díjjal a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenységet, valamint a kiemelkedő színvonalú, és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásságot ismerték el március 15-e alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Szigeti Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára az átadó ünnepségen hangsúlyozta, hogy az egyik legfontosabb cél a hazai gazdasági szereplők innovációs képességeinek az erősítése, különös tekintettel a kis- és középvállalkozásokra.

Németh Gábor, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának jogi elnök-helyettese beszédében kiemelte, hogy a szellemi tulajdon védelmének rendszerét annak érdekében alkották meg, hogy a technológiai újdonságokat, az egyéni és eredeti jellegű műveket létrehozók munkájukért megfelelő elismerésben részesüljenek. A Szellemei Tulajdon Nemzeti Hivatalának a szellemitulajdon -védelem korszerű eszközrendszerének működtetésén túlmenően szerepet kell vállalnia az innováció felkarolásában is, azaz, hogy a kreatív gondolatok a mindennapi életünket könnyebbé tevő és életminőségünket javító termékké és szolgáltatásokká alakulhassanak át.

Szigeti Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára beszél a Jedlik Ányos-díj átadásán a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban 2019. március 13-án.
Forrás: OPH

Az idei Jedlik Ányos díjat Frankné Machytka Daisy szabadalmi ügyvivő, a Gödölle, Kékes, Mészáros & Szabó Szabadalmi és Védjegy Iroda partnere, Huszthy Péter, a kémiai tudományok kandidátusa, az MTA köztestületének tagja, Sasvári Gabriella ügyvéd, az SBGK Szabadalmi és Ügyvivői Iroda szenior partnere, elnökségi tagja, Sebő Gyula vállalkozó, feltaláló, a Julius-K9 kutyafelszerelési márka alapítója és Záray Gyula, az MTA kémiai tudomány kandidátusa és doktora, az ELTE tanszékvezető egyetemi tanára vehette át.

Az elismerést a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala- korábbi nevén Magyar Szabadalmi Hivatal – elnökének kezdeményezésére az ipari és kereskedelmi miniszter alapította 1996-ban, a magyar szabadalmi rendszer centenáriumi évében.

Következő adásunk
Téma: Finiséhez ért a kőbányai korzó felújítása – D. Kovács Róbert Antal polgármester
Ezt követő adásaink