Belföld
Változások lesznek szombaton a Kelenföld és Érd alsó környéki vasútvonalakon
MÁV Kép: pixabay.com
2019. március 20.

A Magyar Honvédség tűzszerészei szombaton emelik ki és hatástalanítják a Duna budafoki szakaszán megtalált két robbanótestet. A rendőrség a művelet idejére 1 kilométeres körben kiüríti a városrészt és lezárja a 6-os számú főutat. A vonatközlekedés 23-án, szombaton várhatóan 10 és 16 óra között szünetel a Kelenföld és Érd alsó közötti vonalszakaszon.

Szombaton 10 óra előtt:

 • A Déli pályaudvarról, illetve Kőbánya-Kispestről induló és oda érkező vonatok menetrend szerint, teljes útvonalukon járnak.
 • A Székesfehérvárról Kőbánya-Kispestre 10:31-kor érkező G43-as gyorsított vonat, a Dunaújvárosból a Déli pályaudvarra 10:19-kor érkező S42-es személyvonat, illetve a Nagykanizsáról ugyancsak a Délibe 10:24-kor érkező gyorsvonat is közlekedik még.
 • A Déli pályaudvarról a menetrend szerint 10:10-kor induló Z30-as jelzésű vonat korábban, 9:50-kor indul és teljes útvonalán módosított menetrend szerint halad.


Szombaton 10 órától:

 • A rendőrségi zárás miatt nem közlekednek a vonatok Kelenföld és Érd alsó között, ezen a szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat. A Kőbánya-Kispestről menetrend szerint 9:57-kor induló S36-os vonat csak Kelenföldig megy, ezt követően a többi S36-os jelzésű vonat is csak Kelenföldig közlekedik.
 • A G43-as vonatok Kőbánya-Kispest és Kelenföld, illetve Érd alsó és Székesfehérvár viszonylatban járnak, Kelenföld és Érd alsó között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A pótlóbuszok Kelenföld és Érd alsó között az Angeli utca/Nagytétényi út BKK-megállónál és Budapest, Tétényi út autóbusz megállóhelynél állnak meg, amelyek közel vannak a Kastélypark, illetve Tétényliget vasúti megállókhoz. Érd alsó és Székesfehérvár között a G43-as vonatok menetrendjei változatlanok.
 • A Déli pályaudvar és Kelenföld között 15 percenként közlekednek a vonatok. Ezek a járatok biztosítják az eljutást a Déliből utazóknak a Kelenföldről induló pótlóbuszokhoz.
 • A Z30-as székesfehérvári zónázó vonatok helyett Kelenföld és Érd alsó között szintén pótlóbuszok közlekednek, amelyek a két állomás között nem állnak meg. Érd alsótól Székesfehérvárig változatlan menetrend szerint járnak.
 • A dunaújvárosi és a pusztaszabolcsi S40/S42-es vonatok csak Érd felsőig közlekednek és onnan is indulnak. A Budapestről induló és oda érkező utasok Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszokkal utazhatnak, ezek a két állomás között nem állnak meg. Az érdi utasok az Érd alsótól induló pótlóbuszokkal utazhatnak Budapestre.

Távolsági vonatok:

 • A nagykanizsai, veszprémi és szombathelyi gyorsvonatok csak Székesfehérvártól, illetve Székesfehérvárig közlekednek. A gyorsvonatok utasainak Székesfehérvárra a Z30-as vonatokkal, illetve pótlóbuszokkal biztosított az eljutás.
 • A pécsi és a kaposvári InterCity vonatok a vágányzári menetrend szerint továbbra is csak Százhalombattáról indulnak és oda is érkeznek. Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszok közlekednek.
 • A menetrendi korlátozások várhatóan szombat délután négy óráig lesznek érvényben, az időpont a hatósági zárás függvényében módosulhat. A vonatközlekedés újraindulásáról a MÁVINFORM a közösségi oldalain, online felületein, valamint a sajtón keresztül is tájékoztatni fogja az utasokat.
Következő adásunk
Téma: Az egyházi közösségek Kőbányát erősítik – Cseh Zoltán, a kőbányai Szent György plébánia plébánosa, Szilágyi-Sándor Gabriella, a Budapest-Kőbányai Református Egyházközség lelkésze és Benkóczy Péter, a Budapest-Kőbányai Evangélikus Egyházközség lelkésze
Ezt követő adásaink