Gazdaság
Bővülő együttműködések a V4 és az eurázsiai startup ökoszisztémák között
euroasianstartupawards.com Kép: internet/illusztráció
2019. március 25.

Budapestre és Szegedre látogatott a közép-európai régió, a Keleti Partnerség országai, illetve az orosz és a török startup és civil szervezeti szcéna színe-java március 22-24. Között. A MeOut Group által szervezett, ‘The Big Forum on Digitalization’ elnevezésű nemzetközi konferencián 15 ország, 70 startup és NGO képviselője gyűlt össze, hogy megosszák a jó gyakorlatokat és dinamizálják az együttműködéseket. A konferencia részeként a EuroAsian Startup Awards által megrendezett networking eseményen a szervezet azeri, fehérorosz, grúz, moldáv, orosz, örmény, török és ukrán startup ökoszisztéma partnerei folytattak személyes egyeztetéseket a V4 országok képviselőivel.

A konferencián Németország és a V4 országok civil szervezeti vezetői, illetve Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Grúzia, Moldova, Oroszország, Örményország, Törökország és Ukrajna startup ökoszisztémájának képviselői panelbeszélgetések részeként megvitatták az aktuális trendeket, feltérképezték a potenciális együttműködési lehetőségeket. Az esemény kiváló lehetőséget teremtett a résztvevőknek konkrét egyeztetések lefolytatására, a startup ökoszisztémák és a civil szervezetek közti kapcsolatok szorosabbra fűzésére.

Az érdeklődők továbbá betekintést kaptak a budapesti központú EuroAsian Startup Awards által lefedett startup ökoszisztémák működésébe is. Az azeri, a fehérorosz, a grúz, a moldáv, az orosz, az örmény, a török és az ukrán startup szcéna képviselői beszámoltak saját országuk legfontosabb innovációs trendjeiről, konkrét együttműködési lehetőségekről és azokról a digitalizációs eszközökről, amelyek országukban elérhetők a civil szervezetek számára.

“A MeOut Group és az ennek részeként működő EuroAsian Startup Awards kezdeményezése egyedülálló, hiszen egyfelől dinamizálja a nemzetközi együttműködéseket az innovatív startupok és a civil szervezetek között, másfelől pedig összeköti a török, az orosz, a V4 és a Keleti Partnerség országainak szervezeteit, amely a jövőben jelentősen hozzájárulhat a helyi és regionális innovatív megoldások globális térnyeréséhez. A hétvége során rengeteg új barátság, kapcsolatfelvétel született, amely megnyitja az utat a startup ökoszisztémák közti együttműködések további elmélyítése előtt” - fogalmazott Sándor Attila, a MeOut Group elnöke.

Most adásban
Téma: Útravaló Ösztöndíjprogram – Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma
Ezt követő adásaink