Gazdaság
Semjén Zsoltnál járt a kenyai házelnök
Miniszterelnökség Kép: Pixabay
2019. április 2.

A miniszterelnök-helyettes hivatalában fogadta a hivatalos magyarországi látogatásra érkezett Justin Muturit, a kenyai parlament elnökét hétfőn, a Miniszterelnökség Karmelita épületében.

Semjén Zsolt kifejtette, a kormány elkötelezett – a külgazdasági nyitás politikája keretében – az afrikai piacok irányában. Kiemelte, hogy a V4-ek országai olyan gazdasági potenciált jelentenek, melyre a kenyai gazdaság bátran támaszkodhat európai partnereként. Magyarország ebben hídfőállásként vállal szerepet. Ezért hazánk szorgalmazza, hogy Kenya kelet-közép-európai képviseletét lehetőség szerint Budapesten nyissa meg. A miniszterelnök-helyettes rámutatott, Magyarország biztonságos ország, a kormány garantálni tudja a polgárai és az ide látogatók biztonságát.

Justin Muturi házelnök kiemelte, hogy Magyarországgal jó és konstruktív kapcsolatokat ápol Kenya, és a nálunk felsőfokú tanulmányokat folytató kenyai diákok hazatérésük után hidat jelentenek a két ország között, kulturális és gazdasági vonatkozásban. A parlament elnöke tájékoztatta magyar tárgyalópartnerét, hogy országa mindent megtesz, hogy a szélsőségekkel, a terrorista veszéllyel sikeresen vegye fel a harcot.

Következő adásunk
Téma: Új park született Kőbányán – Radványi Gábor alpolgármester és Hatala József elnök, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács
Ezt követő adásaink