Életmód
Családorvosokat tüntettek ki
MÁOTE Kép: MÁOTE
2019. április 15.

Az idei Kárpát-medencei Családorvos Fórum keretében adták át az Év családorvosa Életmű, Szenior és Junior Díjait - közölte az eseményt szervező Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete (MÁOTE).

A MÁOTE közleménye szerint a 2019. április 13-14. között megtartott Kárpát-medencei Családorvos Fórum keretében adták át az Év családorvosa Életmű, Szenior és Junior Díjait.

Mint írják: "Az évtizedes múltra visszatekintő rendezvénysorozat alkalmával, először átadott szakmai díjakat, szívet melengetően, kiváló prezentációk alapján ítélte oda a szakmai zsűri."

A szép számmal megjelenő fiatalok, orvostan hallgatók, családorvos szakorvos jelöltek kiemelkedő teljesítményt nyújtottak - teszi hozzá a közlemény.

A rendezvényen Kovács L. Gábor Széchenyi díjas magyar orvos és Óberfrank Ferenc a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) elnöke tartott előadást. A díjazottakat és a díjakat Balogh Sándor, a MÁOTE elnöke, ötletgazda méltatta.

A kitüntetéseket Gógl Árpád volt egészségügyi miniszter, Sótonyi Péter Corvin lánc és Príma Primisszima díjas orvos, akadémikus és Zettweitz Sándor a 77 Elektronika Kft. vezérigazgatója adta át.

MÁOTE

Életműdíjasok: Hidas István Pilisvörösvár, Jung Németh Erzsébet Zenta, Körmendi István Budapest, Molnár György Tiszapéterfalva és Sebők Zoltán Révkomárom.

Szenior Díj: Kurjatkó Tamás Marosvásárhely

Junior Díj: Varga Viktória Pozsony, Szebeni Zsolt Mintszentgodisa

Mint a pályázat kiírásában a szervezet megállapítja, hogy a régió országait kevés eltéréssel, de egyformán érinti az egészségügyi szakember hiány, az orvoshiány, különösen a háziorvosok tekintetében, és az állami támogatott képzés ellenére sem elegendő az utánpótlás. Ennek eredménye a háziorvosi kar elöregedése. A MÁOTE a több évtizedes hagyományokat folytatva, a háziorvosi szakma és a benne dolgozók elismertségének növelésén túl az utánpótlás helyzetén szeretne javítani, továbbá az idősödő háziorvosok példái megismertetéséve a fiatalok motiválásával, mintegy életpálya utat szeretne mutatni.

Következő adásunk
Téma: A koronavírus járvány második szakaszának aktualitásai a szociális intézményrendszerekben - az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság szakmai szimpóziuma – Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár
Ezt követő adásaink