Gazdaság
Rangos elismerésben részesült a Wizz Air 
Wizz Air Kép: Wizz Air
2019. május 7.

Újabb rangos elismerést kapott a Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága. 2019-ben a Wizz Airt választották Az Év Légitársaságának az Air Transport Awards-on, az egyetlen olyan nemzetközi díjkiosztón, ahol minden jelentős kategóriában kitüntetik a légiközlekedés legjobbjait. A díjat Stephen Jones, a Wizz Air Hungary vezérigazgató-helyettese és ügyvezető igazgatója vette át a görögországi Ekaliban.

A 2019-es elismeréseket közösen ítélte oda a légiközlekedési szereplőket tömörítő Hermes – Air Transport Organization, valamint az iparág jelentős szaklapja, az ATN – Air Transport News. A zsűrit az ágazat legrangosabb szakemberei alkották:

  • Henrik Hololei, az Európai Bizottság mobilitáspolitikai és közlekedési főigazgatója, a zsűri elnöke;
  • Jeff Poole, az európai légiforgalmi irányító szervezeteket tömörítő CANSO főigazgatója;
  • Robert Deillon, a Hermes – Air Transport Organization alelnöke;
  • Charles Schlumberger, a Világbank vezető légiközlekedési szakértője.

Stephen Jones, a Wizz Air Hungary vezérigazgató-helyettese és ügyvezető igazgatója elmondta: „Újabb jelentős mérföldkőhöz ért a légitársaságunk története. Óriási megtiszteltetés, hogy a Wizz Airt választották Az Év Légitársaságának. Az elkötelezett WIZZ csapat kemény munkája, utasaink bizalma és partnereink támogatása is elengedhetetlen volt a sikerhez. A Wizz Air alapítói azzal az egyszerű céllal indították el vállalkozásukat, hogy mindenkinek megfizethetővé tegyék a légiközlekedést, ezzel javítsák az emberek életminőségét és jobb hellyé tegyék a világot. Az elismerés azt üzeni, hogy jó úton járunk. A jövőben is mindent megteszünk majd azért, hogy a legjobb utazási élményt biztosítva, innovatív megoldásokkal, költséghatékonyan és környezetbarát technológiát alkalmazva nyerjünk meg minél több embert a repülésnek.”

Kostas Iatrou, a 2019-es Air Transport Awards elnöke elmondta: „Díjátadónk mára az ágazat fontos eseményévé vált, köszönhetően a légiközlekedési szereplők és szervezetek összefogásának. Fontos, hogy felismerjük és jutalmazzuk a legjobbak között is elsőket, és méltóképp megünnepeljük példamutató kiválóságukat.”

Most adásban
Téma: A közszolgálat átalakításának stratégiai kérdései, a kormányzati igazgatásról szóló törvény célja – Mernyei Ákos Péter miniszteri biztos, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink