Külföld
Brexit: több mint 600 ezer EU-állampolgár folyamodott letelepedési engedélyért
MTI Kép: Reuters/Dylan Martinez
2019. május 10.

Több mint 600 ezer külföldi EU-állampolgár folyamodott eddig letelepedett státusért a brit hatóságokhoz – közölte csütörtökön a brit belügyminisztérium. A tárca tájékoztatása szerint már a nyilvános próbaüzem alatt, amely hét hónapig tartott, több mint 200 ezren benyújtották letelepedési folyamodványukat.

A rendszer március utolsó hétvégéjén indult el teljes körűen.

A belügyminisztérium csütörtöki adatai szerint a kérelmezők 95 százaléka sikeresen használta az erre a célra kifejlesztett mobilalkalmazást személyazonosságának igazolására; az esetek többségében az ügyintézés tíz percig sem tartott.

A letelepedett státusért folyamodók 88 százalékénak törvényes nagy-britanniai tartózkodását a rendszer az egyéni társadalombiztosítási szám alapján automatikusan ellenőrizte.

A minisztérium által megkérdezett kérvényezők 81 százaléka nagyon vagy meglehetősen könnyűnek nevezte a folyamodvány űrlapjának kitöltését.


Kapcsolódó cikkek
Már csak három hét van az EP-választásig

Három hét múlva, május 26-án, vasárnap dönthetünk arról, kik foglalhatják el az Európai Parlamentben a Magyarországnak járó 21 képviselői helyet.

May: a parlament nem engedné a kormánynak a megállapodás nélküli kilépést

A londoni alsóház bizottsági elnökei alkotta összekötő bizottság előtt szerdán beszélt a brit miniszterelnök.

„Skócia nem a Brexit, hanem Európa pártján áll”.

A skót miniszterelnök szerint eljött az ideje Skócia függetlenné válásának.

Most adásban
Téma: A koronavírus járvány második szakaszának aktualitásai a szociális intézményrendszerekben - az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság szakmai szimpóziuma – Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár
Ezt követő adásaink