Közigazgatás
Ernesto Araújo brazil külügyminisztert fogadta Szijjártó Péter
MTI Kép: MTI/Koszticsák Szilárd
2019. május 9.

Magyarország és Brazília hasonló megközelítést alkalmaz a világpolitikában dilemmát jelentő kérdésekben: egyetért a migráció elleni fellépés ügyében és elfogadhatatlannak tartja a keresztényekkel szembeni diszkriminációt – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön, Budapesten.

A tárcavezető Ernesto Araújo brazil külügyminiszterrel folytatott megbeszélést, majd közös sajtótájékoztatójukon diplomáciatörténelmi pillanatnak nevezte a látogatást, mert – mint mondta – ez az első alkalom, hogy brazil külügyminiszter Magyarországon tárgyal.

Szijjártó Péter szerint Magyarország és Brazília, a magyar kormány és a brazil elnöki adminisztráció teljesen hasonló megközelítést alkalmaz a világpolitikában dilemmát jelentő kérdésekben. Büszkék vagyunk arra, hogy azon hat ország közé tartozunk, akik nemmel szavaztak az ENSZ globális migrációs csomagjára – tette hozzá a magyar külügyminiszter, aki a „valaha volt legveszélyesebb dokumentumnak” nevezte a javaslatot.

Közölte: a brazil külügyminiszterrel megállapodtak abban, hogy folyamatosan egyeztetik a migrációval szembeni fellépésüket a nemzetközi szervezetekben, így elsősorban az ENSZ-ben. Kitért arra is: a tárgyaláson egyetértettek abban, hogy elfogadhatatlan a világ számos pontján tapasztalható, keresztényekkel szemben diszkrimináció.

Következő adásunk
Téma: Pályázat a fogyatékossággal élő, családjukat otthon gondozó segítőszervezeteknek; Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztései – Latorcai Csaba János közigazgatási államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma
Ezt követő adásaink