Életmód
Egyre népszerűbbek hazánkban a prémium sörök
Magyar Sörgyártók Szövetsége Kép: Magyar Sörgyártók Szövetsége
2019. május 10.

A Magyar Sörgyártók Szövetsége és a Kraft Sör Egyesület közös csapolásával hivatalosan is elindult a 2019-es sörszezon. A sörfogyasztás reneszánszát éli hazánkban, a tavalyi éves jelentés szerint 70 000 hektoliterrel több sör fogyott tavaly az azt megelőző évhez képest.

A Magyar Sörgyártók Szövetsége és a Kraft Sör Egyesület egy „mágikus” évadnyitó rendezvényen, közös csapolással nyitotta meg az idei sörszezont. Az évadnyitó témája ezúttal a sörkészítés varázslatos világa volt – egy bűvész varázsolta el a közönséget a külön erre az eseményre készített trükkjeivel, majd a résztevők mutathatták meg tudásukat arról, hány lépést ismernek fel a sörgyártás folyamatából.

Az esemény fénypontja a Sörszövetség és a Kraft Sör Egyesület képviselőinek közös sörcsapolása volt, hivatalosan is megnyitva ezzel a 2019-es sörszezont. „A magyar sörkultúra látványosan fejlődik, a prémium sörök egyre nagyobb részt vesznek ki a kereskedelmi forgalomból, és a felelős sörfogyasztás ügye is jó úton jár. Az évadnyitó rendezvényünkön az is bebizonyosodott, hogy a minőségi sörgyártás nem varázslat, hanem gondos, nagy szakmai ismeretet igénylő tevékenység, amelyet egyre jobban ismernek és elismernek a fogyasztók – mondta Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

Forrás: Magyar Sörgyártók Szövetsége

Továbbra is lendületben a söripar

A magyar sörpiacon 2018-ban 6,29 millió hektoliter sör fogyott, szemben a 2017-es 6,22 millió hektoliterrel. Az öt legjelentősebb sörgyártó (Borsodi Sörgyár Kft., Carlsberg Hungary Kft., Dreher Sörgyárak Zrt., Heineken Hungária Zrt. és a Pécsi Sörfőzde Zrt.) együttes belföldi értékesítése a múlt évben több mint 15 millió palackkal haladta meg az előző évit, ami 1,2 százalék feletti növekedésnek felel meg. „Nem véletlen, hogy a társasági események „királya” még mindig a csapolt sör, hiszen annak a frissessége és ízharmóniája adja vissza azt a figyelmet és gondoskodást, amit a sörfőzés mestereitől kap a gyártás során. Az emberek szeretik az igényes, nagy szakértelemmel készült különlegességeket, ezért választják előszeretettel a prémium söröket” – magyarázta Ali Rawech Szami, Kraft Sör Egyesületének képviselője.

Kántor Sándor szerint 2019-ben folytatódni fog a tavaly megkezdődött tendencia. Idén is egyre többet fogunk fogyasztani a prémium sörökből, tovább fog nőni az ízesített és ízesítetlen alkoholmentes sörök forgalma, míg az olcsóbb, alacsonyabb minőségű termékek fogyasztása tovább csökken.

Most adásban
Téma: Az EU adatvédelmi reformjának hatása a magyar jogalkotásban – Péterfalvi Attila elnök, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Ezt követő adásaink