Gazdaság
Szijjártó: Magyarország a világ tíz legvonzóbb befektetési célpontja között van
MTI Kép: Reuters/Bernadett Szabo
2019. május 10.

Magyarország a világ tíz legvonzóbb befektetési célpontja között van – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az M1-en pénteken. Szijjártó Péter a Site Selection című amerikai szaklap idei jelentését idézve hozzátette: a Közép-Európától Közép-Ázsiáig terjedő térségben a magyar beruházásösztönző ügynökséget, a HIPÁ-t választották a legjobbnak.

Mindez elismerés a magyar emberek számára is, hiszen ezeknél a döntéseknél megvizsgálják a munkaerőpiaci helyzetet, a munkaerő képzettségét;

a magyar emberek tudása és szorgalma teljesen versenyképes

– mondta.

Beszélt arról is, hogy tavaly minden idők legmagasabb beruházási értékét mutatta fel az ország: 98 külföldi nagyberuházás érkezett Magyarországra 1380 milliárd forint értékben.

„A németek mögött továbbra is nagy lendülettel fektetnek be az amerikaiak, de látszik, hogy legalább annyira diktálják a világgazdasági átalakulások tempóját keletről, mint nyugatról, hiszen a japán, kínai és koreai vállalatok egyre-másra jelentkeznek fejlesztéseikkel, amelyek meghatározzák az európai gazdaság alakulását is” – mondta Szijjártó Péter.

Most adásban
Téma: A Magyar Falu Program aktuális kérdései – Gyopáros Alpár Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Miniszterelnökség
Ezt követő adásaink