Gazdaság
Magyarország befektetési besorolását méltatták
MTI Kép: Pixabay
2019. május 13.

Kiemelkedő teljesítmény, hogy Magyarország sorozatban másodszor került be a világ tíz legvonzóbb befektetési helyszínei közé – mondta Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Magyarország a népessége alapján a világ 90. legnagyobb országa, az export teljesítményt tekintve a 34. helyen van, ehhez képest nagyon jó eredmény, hogy befektetési szempontból az első tízbe került – hangsúlyozta az elnök.

Hozzátette, hogy a befektetési listán elért előkelő helyezés összefügg az ország makrogazdasági helyzetével, a kedvező adózási környezettel, de a munkaerő képzettségével és az elérhető ösztönzőkkel is.

Mint elmondta, a tavalyi év befektetési eredményei alapján a hozzáadott érték tekintetében nagy előrelépést ért el Magyarország, mivel 60 százalékkal nőtt azon beruházások aránya, amelyek kifejezetten mérnöki és kutatásfejlesztési központok létrehozására, illetve bővítésére irányulnak. A tavaly érkezett több mint 1380 milliárd forint értékű 98 nagyberuházásból 29 ebbe a kategóriába tartozik – jegyezte meg Ésik Róbert.

Most adásban
Téma: A kormány rövid és hosszú távú intézkedései az erdőgazdálkodásban - szakmai szimpózium – Dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium; Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium; Lomniczi Gergely főtanácsadó, Agrárminisztérium
Ezt követő adásaink