Belföld
Bringatúrákat támogat az ITM
ITM Kép: Pixabay.com
2019. május 15.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 23 millió forinttal támogatja a környezettudatos szemléletet erősítő, határokon átnyúló kerékpáros túrák, programok megrendezését. A napokban megszületett pályázati döntés alapján hatvankilenc hazai és határon túli egyesület, közalapítvány, települési önkormányzat vagy intézménye nyert el legfeljebb 400 ezer forintot az országhatáron átlépő kerékpáros események megvalósítására.

A tárca által februárban kiírt pályázat célja a környezetbarát, egészséges és biztonságos kerékpározás, a határon átnyúló kerékpáros útvonalak népszerűsítése. A támogatott rendezvények hozzájárulnak a határmenti térségek és települések kulturális, történelmi, építészeti és természetvédelmi értékeinek megismertetéséhez, a szomszédos országokkal és magyarlakta területeikkel fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítéséhez.

A túrák elősegítik a biztonságos közlekedésre nevelést, a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályok tudatosítását és elmélyítését, a gyakorlati kerékpár-használati ismeretek megszerzését, a csoportos kerékpározás kultúrájának terjedését.

Az utófinanszírozási formában nyújtott támogatás a döntést követően, 2019. október végéig megvalósuló rendezvényekhez használható fel.

A Kerékpárral 7 határon át programsorozat 2015-ben indult, az első évben 5 millió forintos keretösszeggel, 9 esemény létrejöttét segítve. Az eddigi rekordév 2017 volt, akkor összesen 47 túra, kerékpáros rendezvény szervezéséhez járult hozzá a minisztériumi támogatás. Az ITM jóvoltából idén minden korábbinál gazdagabb, színesebb programkínálat várja a kerékpáros természetjárókat az ország minden részében. A támogatott pályázók, programok tételes listája itt érhető el.

Most adásban
Téma: A kulturális szféra aktuális kérdései - az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság szakmai szimpóziuma - összefoglaló – Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, Szente Vajk színész, rendező
Ezt követő adásaink