Belföld
Varga Mihály: kiemelt figyelmet érdemelnek a rendelőintézetek
Pénzügyminisztérium Kép: Pixabay
2019. május 16.

Az elmúlt években olyan beruházásokat tudtunk elindítani, illetve megvalósítani országszerte, amelyek javítják a betegellátás színvonalát – emelte ki Varga Mihály a III. kerületi Szent Margit Rendelőintézetben.

A pénzügyminiszter Bús Balázs polgármesterrel és Budai András igazgatóval az Óbuda-Békásmegyer betegellátásáért felelős intézet legújabb orvostechnológiai eszközeit mutatta be.

Budapest egészségügyi ellátórendszerének fejlesztése és működési feltételeinek javítása kiemelten fontos feladatunk – hangsúlyozta Varga Mihály. Mint mondta: ezen belül is kiemelt figyelmet érdemelnek a rendelőintézetek. Az a közös munka, amelyet azért végzünk, hogy minden magyar ember méltó körülmények között gyógyulhasson, egyre komolyabb eredményeket hoz a Budán élők számára is – hívta fel a figyelmet a miniszter, aki az Egészséges Budapest Programot (EBP) – amelynek keretén belül az óbudai eszközbeszerzés is megvalósult – az elmúlt évtizedek legjelentősebb fővárosi fejlesztésének nevezte.

Az EBP keretében 2017-2026 között 700 milliárd forintot meghaladó értékű fejlesztésre kerül sor a fővárost és az agglomerációt is kiszolgáló kórházakban és szakrendelőkben – tette hozzá a tárcavezető, aki arra is kitért, hogy a budai-óbudai régióban szinte minden egészségügyi intézmény megújul.

Bús Balázs ismertette: a kormány ötmilliárd forintot meghaladó összeggel támogatja a Szent Margit Rendelőintézet telephelyeinek megújítását, e keret terhére tavaly közel 170 millió forint értékben érkeztek a napi vizsgálatok elvégzéséhez szükséges új orvosi gépek és orvostechnológiai eszközök, így többek között szemészeti vizsgálók, ultrahang-berendezések, altató-munkaállomás és EKG.

Következő adásunk
Téma: Új park született Kőbányán – Radványi Gábor alpolgármester és Hatala József elnök, Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács
Ezt követő adásaink