Belföld
10 százalékkal többen vonatoztak pünkösdkor
MÁV-START Kép: MÁV
2019. június 13.

Több mint 575 ezer utas vette igénybe a MÁV-START járatait az ünnepi hétvége alatt, ami 9,6 százalékos növekedés az előző év pünkösdi időszakához képest. Az elmúlt 5 év legnagyobb pünkösdi forgalmát érte el a vasútvállalat. Legtöbben a hosszú hétvége előtti pénteken vonatoztak, míg a legnagyobb növekedést szombaton érték el, aznap 12,7 százalékkal többen utaztak vasúton.

A pünkösdi hosszú hétvégére több kocsival egészítette ki a vonatokat a MÁV-START az utazási igényekhez igazodva, ehhez valamennyi üzemképes és az adott vonalon közlekedtethető járművet felhasználták. Az észak-balatoni vonalon 8, a dél-balatoni vonalon pedig legfeljebb 12 kocsi lehet a vonatokban. A nagy utasforgalomra tekintettel a MÁV-csoport honlapján többszöri frissítéssel tájékoztatást nyújtottak az InterCity járatok kihasználtságáról, ezzel is segítve az utasokat a jegyvásárlásban és az utazás tervezésében.

Az ünnepi forgalomban azt is figyelembe kellett venni, hogy az országos vasúthálózat más vonalain is megnövekedett az utazási igény. Főként a debreceni, győri, pécsi és a miskolci vonalon utaztak sokan. Némely vasárnap délelőtti dél-balatoni vonal járat esetében keveselték a kocsik számát, a délutáni órákban közlekedőknél azonban nem volt ilyen probléma. A legtöbben ekkor utaztak vissza a főváros irányába.


Szombattól életbe lép a nyári menetrend, a főszezonban lényegesen több vonat közül választhatnak a Balatonhoz utazók. Erről korábban már tájékoztatást adott a vasúttársaság.

Következő adásunk
Téma: Pályázat a fogyatékossággal élő, családjukat otthon gondozó segítőszervezeteknek; Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztései – Latorcai Csaba János közigazgatási államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma
Ezt követő adásaink