Közigazgatás
Felújítják Ferencváros játszótereit
Ferencváros Önkormányzata Kép: Ferencváros Önkormányzata
2019. június 21.

Új lendületet kap a ferencvárosi játszótér és parkfelújítási program: az önkormányzat eredményes gazdálkodásának köszönhetően további 330 millió forintot szavazott meg a közterületek felújítására. Még ebben az évben elkezdődik a Haller park teljes körű rehabilitációja, amelyre 400 millió forintot fordít a kerület.

Ferencváros a fiatal családok és új lakás vásárlók kedvelt kerületévé vált, így a családok évéhez kapcsolódóan az elmúlt években már elkezdődött a játszóterek felújítása. Ennek keretében 2016-ban a fővárossal együttműködve került megújításra a teljes Nehru part. Azóta saját forrásból felújíttatta a városrész vezetése a Ferenc teret, valamint a Zombori, a Tinódi és a Mihalkovics utcai játszóteret. Három ütemben került sor a József Attila-lakótelepen a Nagyjátszótér felújítására. A Máv-Aszódi lakótelepen műfüves pálya és szabadtéri fitneszpark, valamint futópálya került kialakításra.

A Tűzoltó utca és Liliom utca körzetében a Tűzliliom parkot családbarát kutyajátszótérré építik át. Kulpinszky Eleonóra, a terület önkormányzati képviselője elmondta: a játszótér azon családokat szeretné kiszolgálni, ahol kisgyerekek és kutyák is vannak. A Tűzliliom parkban egy időben lehet biztonságban játszani a gyerekeknek és futtatni a kutyát. A tervezők tehát Kulpinszky Eleonóra képviselő vezetésével és a környék kutyatartóival egyeztetve közösségi tervezést követően kutyák és gazdáik számára egyaránt egy modern és sok zöldfelületet tartalmazó kutyajátszóteret álmodtak meg.

Forrás: Ferencváros Önkormányzata

Az önkormányzat eredményesen gazdálkodott, így a 2,7 milliárd forintos felhasználható összköltségből a képviselők mintegy 330 millió forintot szavaztak meg újabb játszóterek felújítására. Ebből az összegből további 10-12 játszótér felújítására, új eszközök vásárlására lesz lehetőség és az Önkormányzat tervei szerint 2 éven belül Ferencváros minden játszótere megújításra kerül – közölték.

A nagyívű programhoz a kerületben élők javaslatainak bevonását is tervezik, ezért Bácskai János polgármester a „Zöldike” játszótér és köztér megújítási program kapcsán a lakossági és társadalmi párbeszédben való aktív szerepre kérte fel Gyurákovics Andrea frakcióvezetőt. A képviselő elfogadta a felkérést és elmondta, hogy még ebben az évben elkezdődhet a Haller park teljes rehabilitációja mintegy 400 millió forint értékben. A Haller park teljes körű műszaki és esztétikai felújítására, valamint új létesítmények építésére több ütemben kerül sor. Az első ütem munkálatai idén ősszel indulhatnak el a második ütem előtt pedig a Ferencvárosban élők javaslatait is szívesen fogadja majd.

Most adásban
Téma: Önkormányzatok, helyi vállalkozások és a pénzintézet közötti sikeres együttműködés – Aladics Sándor ügyvezető igazgatóhelyettes, OTP Bank Nyrt.
Ezt követő adásaink