Belföld
Elhunyt Ginsztler János akadémikus
Magyar Mérnökakadémia Kép: Horváth Fanni OPH
2019. július 11.

A BME Anyagtudomány és Technológia Tanszékének volt vezetőjének, egykori nemzetközi rektorhelyettesének, a Mérnöktovábbképző Intézet igazgatójának kiemelkedő kutatói-oktatói és szakmai-közéleti munkásságát 2010-ben Széchenyi -díjjal ismerték el.

Szakmai területének – anyagvizsgálat, a magas hőmérsékleten üzemelő szerkezeti anyagok élettartam-növelése és on-line jellegű diagnosztikai módszerek fejlesztése – nemzetközi elismerésekkel övezett, iskolateremtő tudósa, a műszaki diplomácia világszerte nagyra becsült személyisége volt.

A felsőfokú oktatás, műszaki fejlesztés és szabványosítás felelős irányító szerepköreiben csakúgy sikeres tevékenység fűződik a nevéhez, mint ahogy a Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Tudományok Osztályának testületeiben is maradandót alkotott.

A Magyar Mérnökakadémia (MMA) egyik alapítója 1990-ben, kezdettől választott vezetője, 1996-tól elnöke. Az Európai Mérnökakadémiák Szervezetének és a hasonló Világszövetségnek testületi tagjaként és választott tisztségviselőjeként széleskörű megbecsülést keltve öregbítette a magyar műszaki értelmiség nemzetközi hírnevét.

Ginsztler Jánost a BME, az MTA és az MMA saját halottjának tekinti

Következő adásunk
Téma: Ettől tanévtől a 7. osztályos fiúk is kérhetik az ingyenes HPV elleni oltást – Kásler Miklós miniszter, Emberi Erőforrások Minisztériuma
Ezt követő adásaink