Közigazgatás
Hogyan boldoguljunk a virtuális világban?
OPH Kép: Pixabay
2019. július 13.

A világunkat jellemző hatalmas információáramlatban priorizálási és szelekciós képességgel lehet a legjobban érvényesülni, ennek oktatásában kulcsszerepük van a pedagógusoknak – hívta fel a figyelmet Szatmári Péter, a Milton Friedman egyetem rektora.

Az elektromobilitás, a pénzügyi innováció és a digitális diplomácia – néhány területe az életnek, amelyben mindennapi életünkben érzékelhetjük a technológiai változást és azok hatásait. Összességében valamennyire elmondható, hogy megváltoztatják hétköznapjainkat, gyorsabbá és könnyebbé teszik az ügyintézést, ugyanakkor a személyes adatainkra épülő technológiák biztonsági kérdéseket vetnek fel – mutatott rá a rektor.

Akármelyik területet is nézzük, a tanulásnak kulcsszerepe van ezekben a folyamatokban nemcsak a fejlesztők, de a felhasználók körében is. Az a mennyiségű információ, ami ma elárasztja a világot és főleg a Z generációt, szelektálásra késztet. S itt jön képbe a digitalizáció, a képes, videós megjelenítések, amelyekkel a mai fiatalokat el lehet érni.

Forrás: Pixabay.ccom

Egyszerre nagy kihívás, lehetőség és kényszerűség

– mutatott rá a szakértő, hozzátéve, hogy mivel az agyi befogadóképesség véges, ezért meg kell tanulni szelektálni. Ennek a képességnek az átadásában pedig kulcsszerepük van a pedagógusoknak, akiknek mivel nem ebben a technológiai világba születtek, számot tudást kell elsajátítaniuk.

A digitális tanulás játékos, ami megkönnyíti a hétköznapjainkat és pontosan felépíthetővé teszi az életstratégiát. Mankókat tud adni ahhoz, hogy okosabban, gyorsabban és értelmesebben érvényesüljünk a munkaerőpiacon

– zárta szavait Szatmári Péter.

Téma: Versenyképességről kicsit másként (elektromobilitás, pénzügyi innováció, digitális diplomácia)
Rendhagyó szakmai disputa Dr. Szatmári Péter kandidátussal, a Milton Friedman Egyetem rektorával
A műsor mentora és moderátora: dr. Dudás Ferenc, a közigazgatás szakértője
02:03 A rendezvény célja, témái
07:16 Együttműködés az MVM-el
16:53 A virtuális kommunikáció
20:06 Egyéni digitális diplomácia szerepe az emberi kapcsolatokban
27:23 Digitális létünk
33:47 Tanuljunk meg priorizálni
37:22 Aki kimarad, az lemarad
45:29 Digitális tanulás
Most adásban
Téma: Az egyházi közösségek Kőbányát erősítik – Cseh Zoltán, a kőbányai Szent György plébánia plébánosa, Szilágyi-Sándor Gabriella, a Budapest-Kőbányai Református Egyházközség lelkésze és Benkóczy Péter, a Budapest-Kőbányai Evangélikus Egyházközség lelkésze
Ezt követő adásaink