Belföld
Ideiglenes rendőrőrsöt rendeztek be a Hungaroring mellett
MTI Kép: MTI/Balogh Zoltán
2019. augusztus 1.

A mogyoródi Hungaroring környékén mintegy 1200 rendőr ügyel majd a hétvégi Forma-1-es versenyre érkező közönség zökkenőmentes közlekedésének biztosítására és a megfelelő közbiztonságra - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön a Hungaroring melletti autóparkolóban berendezett ideiglenes rendőrőrsön.

A nagy nemzetközi autóversenyre előreláthatóan az idén is százezres nagyságrendű látogató utazik itthonról és más országokból is, munkájukat a magyar rendőrök mellett osztrák, szlovák és román kollégák is segítik ‒ közölte András Tamás rendőr alezredes.

A Hungaroringhez vezető M3-as autópálya forgalmában ‒ ha elő is fordulhat némi torlódás ‒ a versenyre autóval érkező nagyszámú vendég várhatóan nem okoz fennakadást. A pálya környéki utakat pénteken, szombaton és vasárnap délelőttönként a Hungaroring irányába egyirányúsítják, délutánonként pedig ellenkező irányba lehet majd közlekedni a próbafutamokra, illetve a versenyre érkezők gyorsabb haladása érdekében.

A sajtóreferens arról is szólt, hogy a közbiztonság érdekében lovas, kutyás, motoros rendőrök is szolgálatba állnak.

Az elmúlt évek tapasztalatai kedvezőek, csökkent a bűnesetek száma. Leggyakrabban lopások fordulhatnak elő, ennek megelőzésére a parkoló autókba nem ajánlatos nagyobb értéket hagyni ‒ hívta fel a figyelmet.

A Hungaroring mellett felállított ideiglenes rendőrőrs csütörtök déltől vasárnap éjfélig 24 órás szolgálatot tart. Szükség esetén plusz ügyeleti számon is elérhetők a rendőrök a 06-28-309654, illetve a 06-20-4030532-es telefonszámon ‒ hívta fel a figyelmet András Tamás.

Most adásban
Téma: Újabb 63 speciális jármű áll a Katasztrófavédelem szolgálatába – Dóka Imre tűzoltó őrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese
Ezt követő adásaink