Belföld
Közeleg Újbuda legnagyobb múltú rendezvénye
OPH Kép: ujbuda.hu
2019. augusztus 1.

Már most érdemes készülődni az újbudai szakácsoknak, ínyenceknek, hiszen szeptember 1-jén, vasárnap lesz a 31. Gazdagréti Halászléfőző verseny. A Rádió Orienten Vonsik Vivien, a Gazdagréti Közösségi Ház vezetője elmondta: ez a közösségi esemény a legnagyobb múltú rendezvény Újbudán. A szervező beszélt az első ízben megrendezendő Csíki fesztivál programjáról is.

Augusztus 31-én első alkalommal szervezi meg a Gazdagréti lakótelepen a Csiki-hegyek utcai Általános Iskola udvarán és a Budai Judo Akadémia területén a Csíki Fesztivált a KözPont Újbudai Kulturális, Pedagógiai és Média Kft. által működtetett Gazdagréti Közösségi Ház. Az egész napos rendezvényen lesz főzőverseny is, a szakácsok székelykáposzta készítésében mérhetik össze tudásukat ‒ mondta el Vonsik Vivien.

Immár három évtizedes múltra tekint vissza a halászléfőző verseny a XI. kerületi Gazdagréti lakótelep alatti zöld területen. Ez idő alatt az egyszerű főzőversenyből egész napos zenés fesztivállá nőtte ki magát az esemény – ismertette a szervező, aki elmondta: az idei, 31. Halászléfőző verseny szeptember 1-jén vasárnap, a Gazdagréti út és a Rétkerülő út közötti parkban lesz.

A jó hangulatú megmérettetésre augusztus 28-án délig várják csapatok jelentkezését. A főzéshez egy pontyot és a tűzifát ezúttal is ingyenesen biztosítanak a szervezők a csapatoknak. Az egész napos rendezvényen színpadi programok, ingyenes szórakozási lehetőségek várják a gyerekeket és a felnőtteket.

Forrás: ujbuda.hu

Téma: 31. Halászléfőző verseny és az első Csíki fesztivál
Vendég: Vonsik Vivien vezető, Gazdagréti Közösségi Ház
A műsort vezeti: Adorján András
01:10 A legnagyobb múltú rendezvény Újbudán
02:56 Pontyot kapnak a versenyzők
05:02 Népi játszóház halas játékokkal, zenés programokkal
08:20 Csíki fesztivál augusztus 31-én
Most adásban
Téma: Önkormányzatok, helyi vállalkozások és a pénzintézet közötti sikeres együttműködés – Aladics Sándor ügyvezető igazgatóhelyettes, OTP Bank Nyrt.
Ezt követő adásaink