Kultúra
Családbarát Hely címet kap a Siklósi Vár
Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Kép: Wikimedia/Naki77
2019. augusztus 7.

A négy napos Siklósi Várfesztiválon, szombaton ünnepélyes keretek között adja át a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Csalátbarát Hely címét, amelyet Szentgyörgyváry Péter, a Siklósi vár kapitánya vesz majd át.

A Siklósi Várfesztivál a Siklósi Vár egész éves sokoldalú rendezvényei között a legkiemelkedőbb. A vár udvarában és a kertjében megelevenedik egy középkori falu, keresztény és török seregek, felidézve az 1543-as várelfoglalást. Esténként könnyűzenei koncertek szórakoztatják a közönséget. Mindemellett természetesen a vásári forgatag és a folyamatos produkciók a színpadon is hozzájárulnak ahhoz, hogy egy felejthetetlen élményben legyen része a család apraja nagyjának. Itt biztosan talál mindenki magának olyan szórakozást, élményt – az idei immár 4 napos programsorozat alatt – ami őt leginkább elvarázsolja, és az itt töltött időt felejthetetlenné teszi.

A magyarországi várak és kastélyok sorában elsőként a Siklósi Vár részesül a Családbarát Hely kitüntető címre, kiemelkedő munkásságáért a családokért. „Szeretnénk, ha a látogatóink a nálunk töltött idő után és nem előtte, mondanák, hogy a Siklósi Várban kiemelten figyelnek a családok igényeire.” – mondja Szentgyörgyváry Péter várkapitány.

Következő adásunk
Téma: A kormány nemzetpolitikája és benne a Határtalanul! program célkitűzései – Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára
Ezt követő adásaink