Közigazgatás
A BKK szerint biztonságos a K-híd
Kép: OPH
2019. augusztus 9.

Felújításra szorul, de a gyalogosforgalom szempontjából biztonságos a K-híd, amelyen keresztül a Sziget fesztivál megközelíthető – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A társaság álláspontja szerint az üzemeltető Budapest Közút Zrt. a rendezvény ideje alatt is rendszeresen ellenőrzi a híd állapotát, a rajta egy időben tartózkodók számára vonatkozó előírás, korlátozás nincs, mivel a gyalogosokkal telített híd statikailag nem a legkedvezőtlenebb teherkombináció.

Hangsúlyozták: a hídon annak megépítése óta nem volt jelentős beavatkozás, így a műszaki állapota leromlott, felújítása indokolt, de alkalmas a közlekedés biztonságos lebonyolítására. A BKK a Sziget fesztiváltól függetlenül korábban elkészíttette a felújítási terveket, az engedélyek meghosszabbítása jelenleg is zajlik.

A híd állapotát az üzemeltető rendszeresen ellenőrzi és a biztonságos közlekedés lebonyolításához szükséges beavatkozásokat elvégzik. Idén megvizsgálták a járdakonzolokat, ennek eredménye alapján a szervezők a Budapesti Közút Zrt. felügyelete mellett elvégezték a szükséges javításokat – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkek
Martin Garrix-szel indul a hétvége a Szigeten

Pénteki naphoz illően egy igazi, party zenében bővelkedő napnak nézünk elébe a fesztiválon.

Rendőrfőkapitány: mindent elkövetünk a biztonságért a Szigeten

Terdik Tamás dandártábornok kiemelte: a fesztiválon civil ruhás nyomozók is vannak, akik ha kell, megelőzik, megszakítják a bűncselekményeket. 

Tuzson: A gondtalan szórakozást segíti a kormány

Azt szeretnénk, hogy aki kilátogat a Sziget Fesztiválra az minden segítséget megkapjon - mondta az államtitkár.

Sűrűbben közlekednek egyes BKK-járatok a Sziget alatt

Többek közt a szentendrei (5-ös) HÉV is sűrűbben, hosszabb szerelvényekkel és éjszaka is közlekedik. 

Következő adásunk
Téma: A kormány nemzetpolitikája és benne a Határtalanul! program célkitűzései – Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára
Ezt követő adásaink