Közigazgatás
Ferencváros jó példával szolgál
OPH Kép: OPH
2019. augusztus 30.

Ferencváros a fenntarthatóság szempontjából jó példával szolgál más önkormányzatoknak is – mondta Makai Martina, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára, amikor átadta a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató megújult Mester utcai épületét, szerdán. A homlokzati és energetikai korszerűsítésre a kormány több mint 200 millió forintot, a ferencvárosi önkormányzat pedig közel 110 millió forintot biztosított.

Minden intézmény újjászületése mérföldkő egy közösség életében – fogalmazott Makai Martina, hozzátéve, hogy az épület a felújítás után esztétikusabbá és komfortosabbá, energetikai szempontból korszerűbbé vált, üzemeltetése pedig gazdaságosabb lesz.

A beruházás a fenntarthatóság szemléletét is erősíti.

Ferencváros önkormányzata ezzel a beruházással az előrelátás mellett a környezettudatosság tekintetében jó példával szolgál más közösségeknek, önkormányzatoknak is – mutatott rá a helyettes államtitkár. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormány célja az, hogy a lehető legtöbb intézménynél valósuljon meg energetikai korszerűsítés, ezzel is csökkentve az önkormányzatok kiadásait és az „ország ökológiai lábnyomát”.

Megjegyezte: a beruházás egyszerre szolgálja a jelen és a jövő generációit.

Ez az átadó is jó lehetőséget ad a szemléletformálásra, melyet érdemes már minél kisebb korban elkezdeni.

OPH

Bácskai János, Ferencváros polgármestere elmondta, hogy a beruházásra a kormány több mint 200 millió forintot, a IX. kerületi önkormányzat pedig közel 110 millió forintot biztosított.

Az Epres óvoda Ferencvárosban / Fotó: OPH

Emlékeztetett, hogy ennek a projektnek része volt a József Attila-lakótelepen található Epres óvoda épületének energetikai felújítása is. A városrész vezetője kiemelte, hogy

a beruházás nem zárult le, ősztől megkezdik a szakrendelők belső megújítását is.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a felújítást több ütemben hajtják végre, hogy az ellátás a munkálatok idején is zavartalanul folyhasson.

-