Belföld
Közeleg a III. Budapesti demográfiai csúcs
MTI Kép: kormany.hu/Botár Gergely
2019. szeptember 3.

A tapasztalok megosztására, a tanulásra is lehetőséget ad a III. Budapesti demográfiai csúcs, amelyet csütörtökön és pénteken a Várkert Bazárban rendeznek meg – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin azt mondta, az idei konferenciára az egész világból érkeznek résztvevők, ezért még többen oszthatják meg egymással a kedvező, illetve a rossz tapasztalataikat is.

Az újabb információk, gyakorlatok megismerése azért is fontos, mert azokat a kormány az esetleges családvédelmi akcióterv 2 kidolgozásánál figyelembe tudja venni – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: amikor a demográfiáról van szó, arról beszélünk, „leszünk-e és kik leszünk” ötven-száz év múlva, mert Európa egészére igaz, hogy nem születik elég gyermek a népesség szinten tartásához. Erre a kihívásra különböző válaszokat adnak az országok, Magyarország válasza egyértelműen a családtámogatás – emelte ki az államtitkár.

Novák Katalin a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta: a kétnapos konferenciát a bdselsoacsalad.hu oldalon élőben lehet követni, a csalad.hu portál pedig percről percre tudósít a rendezvényről.

Most adásban
Téma: COVID-19 tapasztalatok adatvédelmi szemmel – Péterfalvi Attila elnök
Ezt követő adásaink