Belföld
Súlyos károkat okozott a hétfői vihar Szegeden
MTI/M1 Kép: Pixabay
2019. szeptember 10.

Több mint ötszáz helyre riasztották a katasztrófavédelem munkatársait Csongrád megyében a hétfő délutáni vihar miatt, a legsúlyosabb károk Szeged belvárosában keletkeztek – tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Megyeszerte kidőlt fák, leszakadt faágak okoztak károkat, épületek megbontott tetejéről sodort le bádoglemezeket a szél. A megye több pontján áramszünet van. Személyi sérülésről is érkezett bejelentés, Szegeden a Széchenyi téren egy padon ülő emberre szakadt rá egy platánfa, a hivatásos tűzoltók láncfűrésszel szabadították ki.

Az MTI tudósítója szerint a vihar okozta áramkimaradások és fakidőlések fennakadásokat okoznak a közösségi közlekedésben is. A Széchenyi teret a rendőrség lezárta, ott a katasztrófavédelem munkatársai dolgoznak.

Az M1 tudósítója azt mondta, hogy 112 kilométer/órás széllökést mértek a városban.

A károk elhárítása több napig eltarthat.

A szegedi önkormányzat közleménye szerint váratlanul és soha nem látott erővel csapott le a városra hétfőn délután a vihar, amely súlyos károkat és baleseteket okozott. Botka László polgármester a közterületek, a közintézmények és a tömegközlekedés helyreállítására azonnal 200 millió forintot csoportosított át.

Következő adásunk
Téma: COVID-19 tapasztalatok adatvédelmi szemmel – Péterfalvi Attila elnök
Ezt követő adásaink