Belföld
Kerti játékokat nyert a Kőbányai Gyermekek Háza Óvoda
OPH Kép: Illusztráció, Pixabay
2019. szeptember 11.

Napvitorlákat és kerti játékokat nyert a 10. kerületi Gyermekek Háza Óvoda a dm Kft. napfényvédő pályázatán. A játékokat kedden adták át a kicsiknek játékos gyerekműsorral kísérve.

Mintegy hatszáz pályázó közül nyerte meg a Gyermekek Háza Óvoda Sárga Méhecske Csoportja a dm Kft. Nap gyermekei pályázatának fődíját. A nettó egymillió forintos nyereményből napvitorlákat és kerti játékokat kaptak a kicsik. A drogéria kiskereskedelem piacán vezető szerepet játszó cég célja az volt, hogy már a gyermekek számára is felhívja a figyelmet a napozás veszélyeire. Az idei évben ötletes árnyjátékok kitalálása és elkészítése volt a feladat.

Szigetiné Mezei Gabriella óvodavezető az OrientPressnek elmondta, hogy 3 napvitorla és 2 új rugós játék érkezett a nyereménnyel, amelyeket 84 kisgyermek vehetett birtokba. Hozzátette: bár az udvar nagy részében a fák természetes napfényvédelmet biztosítanak, az új árnyékolók a kimaradt területet fedik le. Beszélt arról is, hogy fontos a gyermekek játékos tanítása, és már ebben az életkorban is tudatosítani lehet bennük, hogy figyelni kell a napfény veszélyeire. Számukra megszokott rutin, hogy a kerti foglalkozások előtt naptejjel kenik be őket, hogy a fejüket is védeni kell sapkával, de játékos formában is tanítják a piciket a nap elleni védelemre – mondta. A naptejet egyébként évek óta a dm pályázatán nyerik el – fűzte hozzá.

Az óhegyi óvoda udvarának megújulása kapcsán D. Kovács Róbert Antal polgármester az OrientPressnek elmondta: Kőbányán 18 önkormányzati óvoda működik, és ma már újra működnek a régiek mellett vállalatiak is, a Richter és az Egis óvodája mellett a Bosché is megnyílt a közelmúltban. Emlékeztetett arra, hogy az óvodák egyenletes területi eloszlásban találhatók a kerületben, az intézményekben pedig ideális létszámban tudják a gyermekeket nevelni. A városrész vezetője kiemelte: a dajkák, óvónők, óvodapedagógusok szívesen jönnek Kőbányára dolgozni.

A játékok ünnepélyes átadást bőrgyógyászati szűrés is kísérte, az átadáson részt vett Gaál Imre, a Magyar Rákellenes Liga elnökhelyettese is.

Következő adásunk
Téma: COVID-19 tapasztalatok adatvédelmi szemmel – Péterfalvi Attila elnök
Ezt követő adásaink