Belföld
A felsőoktatás aktuális kérdéseiről egyeztetett Palkovics László
ITM Kép: Schweitzer Szabolcs
2019. szeptember 18.

A felsőoktatás aktuális kérdéseiről egyeztetett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének (FDSZ) képviselőivel 2019. szeptember 18-án, Budapesten.

A felek egyetértettek abban, hogy közös cél a felsőoktatás teljesítményének erősítése a magyar gazdaság versenyképességének növelése érdekében. A magyar egyetemeknek szorosabb együttműködésre érdemes törekedniük a hazai gazdasági szereplőkkel, különösen a kis- és középvállalkozásokkal. Az ipari-vállalkozói kapcsolatok bővülése hatékonyabb működést és versenyképesebb béreket eredményez a felsőoktatásban is. A hazai egyetemek bekapcsolódását az európai kutatási és innovációs térbe a nemzetközi társintézményekkel való közös munka elmélyítése, kiterjesztése segíthető elő.

A miniszter elmondta, kiemelten számít az FDSZ támogató hozzáállására a felsőoktatás megerősítésében. A találkozón a szakszervezet delegáltjai nyitottságukat fejezték ki a folyamatos párbeszédre a magyar felsőoktatás jövőjéről.

Következő adásunk
Téma: Egészségügy a mindennapokban - Egészségügyi szimpózium – Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár, EMMI; Dr. Békássy Szabolcs háziorvos; Dr. Székely György főorvos, az Új Szent János Kórház és Szakrendelő 1-es Belgyógyászati Osztályának osztályvezetője; Dr. Elek Jenő főorvos, az Országos Onkológiai Intézet Intenzív Osztályának osztályvezetője
Ezt követő adásaink