Életmód
Továbbra is megállnak Brnóban a MÁV prágai járatai
MÁV-START Kép: Pixabay
2019. október 2.

A Morva-vidék jelentős városába, Brnóba, négyórás utazást követően gördül be a vonat Budapestről. Az átépítés alatt álló főpályaudvar helyett idén Brno dolní nádraží, valamint Brno-Židenice állomásokon állnak meg a Magyarországról érkező vonatok. Ez azonban ne vegye el senki kedvét a brnói városlátogatástól: ezektől az állomásoktól sincs messze a város szimbóluma, a gótikus székesegyház, amely nemcsak magának a templomnak, hanem az egész óvárosnak a felfedezésére csábít.

A Budapestről napközben kétóránként induló prágai EuroCity vonatok mindegyike megáll Brnóban, így összesen napi hét EC-vonatpárral biztosít a MÁV-START eljutási lehetőséget. Az előbbiek közül hat pár vonat cseh szerelvénnyel, Metropolitan néven közlekedik – ezeken a járatokon a Cseh Vasút étkezőkocsijában fogyaszthatók cseh specialitások vagy éppen csapolt sör. A Hungária EuroCity vonatpárban Utasellátó étkezőkocsi várja a vendégeket magyaros fogásokkal.

Valamennyi EuroCity vonatra árusít a vasúttársaság helybiztosítást is tartalmazó SparDay jegyeket, másodosztályra irányonként 14 eurótól, első osztályra pedig irányonként 29 eurótól. Ezek a jegyek nem cserélhetők és nem visszaválthatók, és csak korlátozott számban laphatók.

A SparDay jegyek elfogyta esetén korlátlan számban váltható kirándulójegyek 39 euróért. Ezek négy napig érvényesek oda-vissza utazásra Budapest és Brno között. 14 éven aluli gyermekek számára a kirándulójegy féláron vásárolható meg.


További információ az utazással kapcsolatban itt található.

Következő adásunk
Téma: Pályázat a fogyatékossággal élő, családjukat otthon gondozó segítőszervezeteknek; Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztései – Latorcai Csaba János közigazgatási államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma
Ezt követő adásaink