Külföld
Késes támadás történt Párizsban
MTI Kép: Reuters/Christian Hartmann
2019. október 4.

Négy halálos áldozata van a párizsi rendőr-főkapitányság elleni csütörtöki késes támadásnak – erősítette meg a sajtóhíreket a párizsi rendőrség. Az elkövető, aki szintén rendőr volt, lelőtték.

A francia rendőrszakszervezet szóvivőjének közlése szerint a támadás délután egy óra tájban történt. A szakszervezet úgy tudja, hogy az elkövető egy 45 éves rendőr volt, aki adminisztratív munkakörben dolgozott már 20 éve. Indítékai nem ismertek.

Az elkövetővel együtt öt halottja van a párizsi rendőr-főkapitányságon csütörtökön elkövetett késes ámokfutásnak. A négy áldozat mindegyike rendőr – közölték rendőrszakszervezeti források.

A támadó a rendőrség egyik irodai alkalmazottja volt. Kerámiakéssel gyilkolt, először saját irodahelyiségében késelt, majd az épület más részein, végül agyonlőtték.

Loic Travers szakszervezeti tisztségviselő elmondása szerint a késelő indítékáról egyelőre nem tudni semmit. A férfival korábban nem volt semmilyen probléma.

A rendőrfőkapitányság épülete közel van a Notre-Dame-katedrálishoz. A közeli metrómegállót biztonsági megfontolásból lezárták.

Christophe Castaner francia belügyminiszter mindezt megerősítette. Elmondta: a 45 éves férfi 2003 óta dolgozott a rendőrségen, és soha nem észleltek rajta aggodalomra okot adó viselkedési zavart. Castaner sem közölte, hogy az ámokfutásnak hány sérültje van, csupán annyit mondott, hogy állapotuk „megnyugtató”.

Remy Heitz, Párizs főügyésze sajtótájékoztatón közölte, hogy folyik az elkövető lakásának átvizsgálása, a történtek kiértékelésébe bekapcsolódtak a terrorelhárítás ügyészei is, de még semmi nem utal arra, hogy a tettesnek terrorizmus lett volna az indítéka.

Következő adásunk
Téma: Pályázat a fogyatékossággal élő, családjukat otthon gondozó segítőszervezeteknek; Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztései – Latorcai Csaba János közigazgatási államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma
Ezt követő adásaink