Kultúra
Szorosabb kulturális együttműködéseket köthetünk Montenegróval
Emmi Kép: Bartos Gyula
2019. október 4.

Kulturális együttműködésről tárgyalt Lőrinczi Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi ügyekért és Fekete Péter, a kulturális ügyekért felelős államtitkára Aleksandar Bogdanović, Montenegró kulturális miniszterével.

A megbeszélésen áttekintették a magyar montenegrói kulturális kapcsolatokat, továbbá megállapodtak abban, hogy a jövőben a zene- és a filmművészeti ágak területén szorosabb együttműködés kialakítására törekednek.

Fotó: Bartos Gyula

A tárgyaláson szóba került egy közös levéltári kutatás létesítésének terve a vatikáni levéltárban. A felek kiemelt projektként tekintenek a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor kiterjesztésére, hogy a jövőben V4+ formációként Montenegró is csatlakozhasson.

Aleksandar Bogdanović megerősítette azt is, hogy minisztériuma különös figyelmet fordít a filmművészet területén történő együttműködésre, és számít a magyar tapasztalatokra ezen a téren is.

Következő adásunk
Téma: Pályázat a fogyatékossággal élő, családjukat otthon gondozó segítőszervezeteknek; Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztései – Latorcai Csaba János közigazgatási államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma
Ezt követő adásaink