Életmód
Fontos a kórházi környezet a daganatos gyerekeknél
MTI Kép: Pixabay
2019. október 8.

A prognózist és a kimenetelt is befolyásolja, hogy hol történik a daganatos gyerekek kezelése – közölte a II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Kovács Gábor elmondta, hogy a hematológiai osztályon kialakított légtechnikai rendszer és a steril vízrendszer védelmet nyújt a fertőzések ellen. Az immungyenge gyerekeknek ez nagyon fontos, mert sokan közülük egy-két évig is járnak kezelésekre, tehát sok időt töltenek a kórházban – hangsúlyozta.

Negyven-ötven évvel ezelőtt a daganatos megbetegedésekben szenvedő gyerekek tíz százaléka gyógyult csak meg, de a területen azóta megvalósuló infrastruktúrafejlesztéseknek és a korszerű kezeléshez szükséges berendezéseknek köszönhetően már 80 százalékos a gyógyulási arány – emelte ki az igazgató.

Most adásban
Téma: A kulturális szféra aktuális kérdései - az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság szakmai szimpóziuma - összefoglaló – Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, Szente Vajk színész, rendező
Ezt követő adásaink