Külföld
Nagy sikerrel zárult a tel-avivi „Magyar Napok”
KKM Kép: Wikipedia
2019. október 17.

Október 15-17. között immár ötödik alkalommal rendeztek „Magyar Napokat” Tel-Avivban. A Külgazdasági- és Külügyminisztérium támogatásával az izraeli magyar kulturális évad keretében megvalósult nagyszabású fesztiválon a tárca kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkára, Schőberl Márton mondott beszédet és ültetett szentjánoskenyérfát az izraeli-magyar kapcsolatok megerősítéseként.

Magyarország és Izrael állam 2019-ben ünnepli a diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 30. évfordulóját. A magyar kormány ebből az alkalomból rendezett magyar kulturális évadot Izraelben, mely több mint harmincötezer látogatót vonzott országszerte. A „Magyar Napok” elnevezésű fesztivál az október végéig tartó évad egyik legfontosabb eseménye. - hangsúlyozta Schőberl Márton kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkár.

A helyettes államtitkár szerint a hazai és izraeli partnerekkel együttműködésben megvalósított programok a lehető legszélesebb közönséget szólították meg. „Törekedtünk arra is, hogy a családok számára érdekessé tegyük a rendezvényt és a gyerekeknek programok sokaságát kínáljuk. Nagy hangsúlyt kapott a zene és a tánc.” – mutatott rá Schőberl Márton.

A helyettes államtitkár kiemelte, hogy Tel-Aviv testvérvárosa, Budapest is bemutatkozott turisztikai kínálatával a programsorozat részeként.

A tel-avivi „Magyar Napok” a rendszerváltoztatás 30. évfordulójára emlékezve a "Szabadság finom érintése" című látványos, összművészeti produkcióval zárult.

Most adásban
Téma: Első alkalommal rendezték meg a Határtalanul! – Több mint turizmus elnevezésű konferenciát – Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Erdélyi Rudolf Zalán, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója és Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség Turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese
Ezt követő adásaink