Kultúra
Zelda Fitzgerald történetét mutatja be a Bethlen Téri Színház
OPH Kép: Bethlen Téri Színház
2019. október 18.

Idén 3 alkalommal lehet megtekinteni a Zelda – egy utolsó vad nő című darabot a VII. kerületi teátrumban Horváth Lili színésznő előadásában.

A jazzkorszak álompárjának, Zelda és F. Scott Fitzgeraldnak a történetét egy vad nő visszaemlékezéséből ismerhetik meg az érdeklődők. A két ember kapcsolata a „nagy Gatsby” életmódot képezi le – mondta Horváth Lili a Rádió Orienten. A pár irigylésre méltó, fényűző életet élt, amelyet a féktelenség, a mértéktelen italozás, a folyamatos partyzás és a költekezés jellemzett.

Zene, tánc és próza egyaránt helyet kap a produkcióban, amelyben sok a flashback, vagyis visszapillantás: a nézők láthatják a kislány Zeldát, a fiatalasszonyt és az édesanyát is. Zelda szélsőséges karakter, skizofrén.

Nagy kihívás volt, hogy egyedül hogyan tudom lekötni a nézők figyelmét, aztán rájöttem, nem vagyok egyedül, sok a karakter...

- mutatott rá a színésznő, aki hozzátette:

Ez egy olyan előadás, ahol az ember nemcsak korrajzot kap, nemcsak megismerheti Zelda és F. Scott Fitzgeraldot, hanem elgondolkozhat a saját párkapcsolatán, a női és férfi viszonyokon, amely mindig örök és mindig ugyanazok a problémák.

A GK Társulat és a Manna közös produkcióját a Zelda – egy utolsó vad nő című alkotást október 30-án, november 27-én és december 16-án láthatja a közönség. Az előadás fordító– dramaturgja Zöldi Gergely, jelmezkészítője Béres Móni, a produkciós vezetője pedig Gáspár Anna.

Téma: Zelda Fitzgerald történetét mutatja be a Bethlen Téri Színház
Vendég: Horváth Lili színművész
A műsort vezeti: Kecskés Noémi
Most adásban
Téma: Helyzetkép a megújuló köznevelési rendszerről - a Köznevelésért Felelős Államtitkárság szakmai szimpóziuma II. rész – Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, EMMI; Hajnal Gabriella elnök, Klebelsberg Központ; Dr. Gloviczki Zoltán elnök, Oktatási Hivatal
Ezt követő adásaink