Életmód
Őszi sportprogramok Kőbányán
OPH Kép: Pixabay
2019. november 5.

Nagy Istvánt, a Kocsis Sándor Sportközpont igazgatóját kérdeztük a kőbányai civil sportélet aktuális eseményeiről. Az igazgató a Rádió Orientnek nyilatkozva beszámolt arról, hogy már a „Mozdulj Kőbánya” programsorozat utolsó eseményére, a helyismereti túrára készülnek november 9-én.

A sétán Verbai Lajos, a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény vezetője kalauzolja az érdeklődőket. Gyülekező a Szent László téren lesz, innen a múzeumba, azután a Mindenki Templomába, majd a Martinovics térre (a főváros mértani közepe) érkeznek a rendezvényre látogatók, végül a Havas-Dreher villa kertjében, a híres kőbányai pincerendszerben folytatják útjukat a program résztvevői – részletezte a tervezett eseményeket Nagy István.

Hangsúlyozta, mindenkinek egyformán ajánlja a túrán való részvételt, ezek a helyszínek építészetileg, helytörténetileg, történelmileg is nagy jelentőségűek.

A Sportközpont vezetője a „Mozdulj Kőbánya” eseménysorozatról elmondta, három éve rendezték meg először, azóta évről évre egyre többen kapcsolódnak be. A tíz rendezvényből álló sorozat a következő: a Jeges nap, az Úszónap, az Esélyegyenlőségi nap, a Rekordkísérlet napja, a Kihívás napja, a Magyar úszás napja, a Mobilitási hét, az Autómentes nap, a Kőbányai senior tízkarikás játékok, végül a Kőbányai helyismereti túra. Ezeken a programokon pecséteket, pontokat lehet összegyűjteni, a gyűjtőfüzetet az utolsó programon kell leadni. Sorsolás után a résztvevők között közel 2 millió forint értékű nyereményt osztanak ki, például wellness-hétvégét, értékes sportszereket. A rendezvény célja, hogy minél több kőbányai polgárt sportolásra bírjanak úgy, hogy közben lakóhelyüket, szűkebb környezetüket is ismerjék meg jól – összegezte a célokat Nagy István.

Következő adásunk
Téma: Pályázat a fogyatékossággal élő, családjukat otthon gondozó segítőszervezeteknek; Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztései – Latorcai Csaba János közigazgatási államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma
Ezt követő adásaink