Külföld
Szakértő szerint rövid távon nem látszik a kiút Bolíviában
MTI Kép: Pixabay
2019. november 12.

Rövid távon nem látszik a kiút a bolíviai politikai válságból azt követően, hogy elcsalt választások után lemondott Evo Morales, az ország elnöke, és alelnöke is – jelentette ki a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető elemzője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Nagy Sándor Gyula hangsúlyozta, hogy senki nem irányítja az országot és választási bizottság hiányában választást sem lehet tartani, vagyis politikai vákuum alakult ki.

Felidézte, hogy az elnökválasztáson 80 százalékos feldolgozottságnál még az ellenzék jelöltje vezetett, ám a rendszer egy napra leállt, majd 100 százalékos feldolgozottságnál újra a 2006 óta regnáló Moralest nyilvánították államfővé.

Ezt követően a rendőrség és a katonaság is kiállt az elnök mögül, majd az Amerikai Államok Szervezete is megállapította a csalást, ezért jelentette be lemondását.

A Latin-Amerika-szakértő úgy vélekedett, hogy a helyzet nem válthat ki dominó hatást a kontinensen.

Következő adásunk
Téma: Szent István keresztény hagyatéka - a Szent Korona vármegyéi vándorkiállítás, 2020.06.25., Esztergom – Ötvös Sándor kormanyfőtanácsos; Kocsis Fülöp érsek-metropolita, görögkatolikus Hajdúdorogi Főegyházmegye, a rendezvénysorozat fővédnöke; Benza György elnök, Kárpátaljai Szövetség; Prokopp Mária művészettörténész; Kovach Anton festőművész
Ezt követő adásaink