Életmód
Megjelent a Vízipók is Józsefvárosban
hirado.hu Kép: MTI/Mónus Márton
2019. november 12.

Elkészült egy újabb óriásfestmény a Józsefvárosban az egyik társasház tűzfalán, a képen a Vízipók-csodapók című rajzfilm karakterei láthatók – közölte a Színes Város Csoport közleményében.

A gigantikus falfestmény két hónap alatt készült el 300 liter festék felhasználásával. A festés előtt a Leonardo utca 12–14. számú társasház 350 négyzetméteres tűzfalat előzetesen hőszigetelték, ezt követően került fel rá a népszerű rajzfilmsorozat ihlette alkotás.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Az festményen megjelenő karakterek megalkotásakor a terv megpróbálta minél inkább az eredeti mesét követni, annak a képi világát visszatükrözni – tette hozzá a Színes Város Csoport.

„Az egyik legjobb dolog a falfestésekben, ahogy egy-egy projekt idején beépülünk azoknak a lakóközösségeknek az életébe, akik nap, mint nap látják majd a munkánkat. Szinte a közösség részévé válunk erre az időszakra, megismerjük a kutyasétáltatókat, a postást, hogy ki mikor indul munkába, mikor vásárol be, vagy milyen zenét hallgat” – mondta el Flór Péter, a csoport titkára.

A Józsefvárosi Önkormányzat pályázatának eredményeként idén hat különböző falfelületet újít meg a csoport, és színesít ki a VIII. kerületben. Első volt a Szaffi, amit követett a Vuk, most pedig elkészült a Vízipók-csodapók.

Most adásban
Téma: Első alkalommal rendezték meg a Határtalanul! – Több mint turizmus elnevezésű konferenciát – Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Erdélyi Rudolf Zalán, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója és Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség Turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese
Ezt követő adásaink