Életmód
Gyermekjogi ismertetők a MÁV-állomásokon
MÁV Kép: Pixabay
2019. november 20.

A MÁV idén is csatlakozott az UNICEF Gyerekhang kampányához, amellyel a gyermekjogok fontosságára hívja fel a figyelmet a vasúttársaság is. A legfontosabb gyermekjogok a budapesti fejpályaudvarok, valamint egyes vasút- és HÉV-állomások hangosbemondóiban hangzanak el ma 20 óráig.

Az UNICEF Gyerekhang kampány részeként a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron; a Kelenföld és Kőbánya-Kispest vasútállomáson, valamint a MÁV-HÉV Batthyány téri végállomásán Biber Anett, a MÁV szóvivőjének rövid bevezetőjét követően gyerekek tájékoztatnak óránként egy-egy mondatban a gyerekjogokról a hangosbemondón. A hangos tájékoztatás mellett Budapest elővárosában 63 FLIRT motorvonat és 50 IC kocsi monitorjain a Gyerekjogok világnapja grafikája jelenik meg.


November 20-án a gyermekjogokat ünnepeli az egész világ, 2019 pedig különösen fontos, mert idén pont 30 éve, 1989. november 20-án lépett életbe a Gyermekjogi egyezmény, amelyet Magyarország az elsők között ratifikált. Az egyezmény biztosítja azokat az alapjogokat, amelyek minden gyermeket megilletnek szerte a földkerekségen. Az UNICEF Magyarország az egyezmény aláírására emlékezve immáron harmadik alkalommal rendezi meg Gyerekhang kampányát, amelynek célja felhívni a figyelmet az alapjogokra és jobban figyeljünk a gyerekek véleményére.

További információ itt található.

A Gyermekvasúton készült tavalyi kisfilm itt tekinthető meg.

Következő adásunk
Téma: A GDPR 2019. évi értékelése és az ez évi kiemelt feladatai – Péterfalvi Attila elnök
Ezt követő adásaink