Életmód
Péntek délután kigyúlnak Szeged ünnepi fényei
MTI Kép: Illusztráció, Pixabay
2019. november 27.

Tíz emelet magas óriáskerék, fényfestés, tűzzsonglőrök, szalmalabirintus, szabadtéri jégpálya és számos családi program várja az ünnepekre készülődőket a Tisza-parti városban advent idején – közölte a Karácsonyi heteket szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. vezetője szerdán.

Németh István a rendezvényt bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy pénteken délután kigyúlnak a város ünnepi fényei, elindulnak a fényvillamosok, a Karácsonyi hetek helyszíneit a Széchenyi, a Dugonics és a Dóm teret pedig gólyalábasok felvonulása kapcsolja össze.

Több mint félezer négyzetméteres jégpálya várja a sportolni vágyókat

A Fogadalmi templom előtt felállított sátrakban a kézművesportékák között válogathatnak a vendégek. A tér közepén több mint félezer négyzetméteres jégpálya várja a sportolni vágyókat, ezt a hétköznapokon délután 2-ig az óvódás- és iskoláscsoportok ingyenesen használhatják.

Közvetlenül mellette szalmalabirintus épült föl, közelében pedig a mesekastély magasodik, ahol a gyermekek kedvenc sorozatainak vetítése mellett táncházat, kézműves-foglalkozásokat tartanak. Újdonság a kastélyban felállított négy szelfiboksz, ahol mindenki elkészítheti különböző karácsonyi témájú önarcképét.

A programsorozathoz jótékonysági kezdeményezés is kapcsolódik

A Dóm téren péntekenként tűzzsonglőrök lépnek fel, szombatonként adventi fényfestés varázsolja el a székesegyház tornyait, vasárnaponként pedig egyházi és közéleti személyiségek gyújtják meg a hatalmas adventi koszorú gyertyáit.

A programsorozathoz hagyományosan egy jótékonysági kezdeményezés is kapcsolódik, idén a Szeretetkuckóban fogadott adományokból rászoruló családok számára állítanak össze babakelengyéket.

A Dugonics téren ismét fölállítják a szegediek kedvenc adventi fotótémáját, a hatméteres világító csodaszarvast, amely szomszédságában ünnepi ételek, forró tea és illatos forralt bor mellett beszélgethetnek a járókelők.

A Karácsonyi hetek egyik fő látványossága a Széchenyi téren magasodó, csaknem 40 méteres, 144 férőhelyes óriáskerék, amelynek tetejéről bárki megcsodálhatja a díszkivilágított várost és az ünnepi forgatagot. A téren karácsonyi vásárt rendeznek, ahol megannyi ajándékötlet és változatos gasztronómiai kínálat várja a látogatókat.

Következő adásunk
Téma: A koronavírus járvány második szakaszának aktualitásai a szociális intézményrendszerekben - az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság szakmai szimpóziuma – Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár
Ezt követő adásaink