Külföld
Ifj. Lomnici: gyakorlati programot mutatott be Ursula von der Leyen
MTI Kép: Reuters/Yiannis Kourtoglou
2019. november 28.

Gyakorlati programot mutatott be a stabil többséggel megszavazott új Európai Bizottság (EB) elnöke, Ursula von der Leyen szerdán, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén – mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: Jean-Claude Junckernek, az EB előző elnökének a megválasztásakor bemutatott programja sokkal elméletibb volt, ehhez képest óriási különbség, hogy Ursula von der Leyen konkrétumokról beszélt szerdán.

A bizottságnak egységet kell teremtenie, és von der Leyen azt is mondta, hogy a migráció tekintetében is olyan megoldások szükségesek, amelyeket mindenki elfogad – emelte ki.

Elmondta: a Die Welt német napilap szerint von der Leyen ugyan a migráció tekintetében szétosztásról beszél, de a kvóta kötelező jellegét elveti. Azt is jelezte a bizottsági elnök, hogy 2020 elejére szeretne olyan csomagot letenni, amely szerint azon országoknak, amelyek nem fogadnak be migránsokat, a határvédelemben kell majd aktívabbnak lenniük – fűzte hozzá ifj. Lomnici Zoltán.

Kapcsolódó cikkek
Megszavazta az Európai Parlament az új összetételű Európai Bizottságot

A magyar Várhelyi Olivér a bővítési és szomszédságpolitikai tárcáért lesz felelős.

Következő adásunk
Téma: A koronavírus járvány második szakaszának aktualitásai a szociális intézményrendszerekben - az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság szakmai szimpóziuma – Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár
Ezt követő adásaink