Belföld
Megnehezíti a közlekedést a havazás 
hirado.hu Kép: pixabay.com
2019. december 2.

A havazás miatt latyakos, csúszós az utak burkolata – figyelmeztet a Budapesti Közlekedési Központ közösségi oldalán. A magasabban fekvő területeken és a mellékutcákban jeges útszakaszok is lehetnek.

A 219-es autóbusz rövidített útvonalon, a Saroglya utca és Csillaghegy között közlekedik. A havazás miatt nem üzemel a Libegő. Az időjárás miatt a 12-es villamos helyett pótlóbusz járt Rákospalota-Újpest vasútállomás és Rákospalota, Kossuth utca között.

A BKK tájékoztatása szerint ismét a teljes vonalon lehet utazni a 39-es autóbusszal, valamint ismét közlekedik a 149-es járat is.

A H5-ös HÉV helyett pótlóbusz közlekedik a Batthyány tér és Aquincum között, mert egy utas rosszul lett.

Van, ahol 80 percet késnek a vonatok a havazás miatt

A MÁV tájékoztatása szerint a Nyugati pályaudvaron a havazás miatt nehézkes a váltóberendezések kezelése, ezért vonattorlódások alakulnak ki a Nyugati előtt.

A Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Vácrátót–Vác, a Budapest-Lajosmizse és Budapest–Cegléd–Debrecen–Záhony vonalon 30-60, esetenként 60-80 perccel hosszabbodott meg a vonatok menetideje.

A Lajosmizséről Budapestre tartó 2959-es S21-es személyvonat csak Kőbánya-Kispestig közlekedik. A Nyugatiból 7:18-kor Lajosmizsére induló S21-es személyvonat Kőbánya-Kispestről indul 7:33-kor. A Ceglédről Záhonyba 8:24-kor induló személyvonat a teljes útvonalon nem közlekedik hétfőn.

A Budapest-Pécel közötti vonalszakaszon 20-30 perccel meghosszabbodik a menetidő, váltóállítási nehézségek miatt. Ugyanakkor a közúton Pécel és Isaszeg, Gödöllő és Máriabesnyő települések között balesetek miatt leállították a közúti forgalmat. Az M3 autópályán, és a 3-as számú főúton az időjárás miatt a pótlóbuszok, köztük a Budapest-Hatvan közötti InterCity pótlóbuszok menetideje jelentősen megnőtt.

A MÁV applikáció nem elérhető, a szakemberek dolgoznak a hiba kijavításán.

A MÁV arról is tájékoztatott, hogy Bakonyszentlászló és Zirc között a Győrből Veszprémbe tartó személyvonat egy kidőlt fára futott. Csak kisebb meghibásodás történt, nem siklott ki. Egyelőre azon a szakaszon szünetel a vonatközlekedés. Az arra utazók hosszabb menetidőre számítsanak.

Következő adásunk
Téma: A koronavírus járvány második szakaszának aktualitásai a szociális intézményrendszerekben - az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság szakmai szimpóziuma – Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár
Ezt követő adásaink