Közigazgatás
Harmadszor adták át az „Az év tűzoltója” díjat Kőbányán
Illusztráció, OPH Kép: OPH
2019. december 14.

Immár harmadik alkalommal adták át „Az év tűzoltója” díjat a főváros X. kerületében. Idén Halasi István tűzoltó törzszászlós kapta a Kőbánya Tűzvédelméért Közalapítvány elismerését.

Marksteinné Molnár Julianna önkormányzati képviselő, a közalapítvány kuratóriumi elnöke a Rádió Orient érdeklődésére elmondta, hogy szervezetük az önkormányzat egyik legrégebbi közfeladatot ellátó alapítványa. A képviselő-testület 1992-ben hívta életre azzal a céllal, hogy a kerület lakosságát preventív módon ismertessék meg a tűzoltók munkájával, tudatosítsák bennük a biztonságos tűzhasználatot. Feladatuknak tekintik továbbá a városrész tűzoltóit jobb munkakörülményekhez segíteni, ilyen projekt volt például a sportszoba berendezése, felszerelése sporteszközökkel, amely a tűzoltók jó erőnlétét hivatott szolgálni – emelt ki egy fontos eredményt munkájukból a kuratóriumi elnök.

A közalapítvány kiadott egy publikációt is, amelyben minden fontos információt összegeznek a tűzzel kapcsolatos balesetek elkerülésére, de a lakosság behatóbban ismerheti meg a tűzoltóság munkáját a Nyitott szertárak napján, az Óhegy parkban rendezett rendvédelmi napokon, valamint az óvodásoknak, iskolásoknak és a nyugdíjasoknak tartott találkozókon, oktatásokon – tette hozzá a képviselő.

Marksteinné Molnár Julianna beszámolt az idei díjátadó eseményről, ahol ünnepélyes keretek között átadták „az év tűzoltója” elismerést. A rendezvényen D. Kovács Róbert Antal polgármester és Horváth Lajos őrnagy, a X. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka is részt vett. A kőbányai önkormányzat támogatásának köszönhetően a 100 ezer forint jutalmat és a díjjal járó porcelán emléktáblát ebben az évben Halasi István törzszászlós vehette át. Az 50-50 ezer forinttal járó kiváló tűzoltó címet Frimmel Gábor törzszászlós és Kardos Imre zászlós kapta.

A kuratóriumi elnök a jutalmak odaítélési folyamatával kapcsolatban elmondta, hogy a tűzoltóság vezetői tesznek javaslatot a munkájukat kiemelkedően végző személyekre, de a tűzoltók szavazzák meg, hogy maguk közül ki kapja az elismerést.

Most adásban
HR kompetenciák a gyakorlatban – Rendhagyó szakmai disputa dr. Szügyi Györggyel, a kérdés szakértőjével
Ezt követő adásaink