Közigazgatás
Negyvenkét nyertese van a Stipendinum Peregrinumnak
MTI Kép: Pixabay
2020. január 10.

Negyvenkét nyertese van az állami támogatású Stipendinum Peregrinum ösztöndíjprogramnak – közölte a szakmai lebonyolításért felelős Nemzeti Tehetség Központ ügyvezetője az M1-en péntek délelőtti műsorában.

Lantos Krisztina elmondta: a felsőfokú tanulmányaikat külföldön végző fiatalokat segítő programot novemberben hirdették meg, és 45 érvényes pályázat közül választotta ki egy háromtagú szakmai bizottság a 42 nyertest.

Az ösztöndíjprogrammal az a cél, hogy a tudásbázis egyre szélesebb legyen Magyarországon, minél szélesebb körben jussanak hozzá a magyar fiatalok is a világ legrangosabb egyetemeinek kínálatához, és tudásukat később itthon hasznosítsák – tette hozzá.

A programmal a nyertes pályázók teljes évi tandíját, lakhatásukat és fenntartási költségeiket is fedezik.

Közölte: a legtöbb jelentkezés a cambridge-i egyetemre érkezett, de Oxfordba, a londoni Imperial College-ba, a manchesteri egyetemre, vagy a Yale-re is – összesen 36 helyre – felvételiztek a magyar fiatalok.

Lantos Krisztina szerint a jelentkezők közt a legnépszerűbb szakterület a matematika, de orvostudományok és mérnöktudományok is népszerűnek számítanak, sőt művészeti, zenei szakra felvételizők is voltak.

Következő adásunk
Téma: Egyedülálló hazai innováció az online földbirtok-értékelés / digitális megoldások a földforgalomban - háttérbeszélgetés – Dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium; Sáhó Ákos ügyvezető, Agrotax Kft.
Ezt követő adásaink