Gazdaság
Menczer Tamás: növekvő export, növekvő bérek, erősödő gazdaság
MTI Kép: Pixabay
2020. január 11.

Minél több árut adunk el külföldön, annál több pénz jön be az országba. A magyarországi vállalkozások pedig ebből a pénzből növelni tudják a fizetéseket, új munkahelyeket hozhatnak létre és fejlesztéseket is végrehajthatnak – fejtette ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.

A KKM tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára úgy vélte, a képlet egyszerű: növekvő export, növekvő bérek, erősödő gazdaság. Közölte: eddig 2018 volt a legjobb év, ekkor a 104,8 milliárd eurós export majdnem 50 százalékkal haladta meg a 2010-es 71,4 milliárd eurót. A tavalyi évről egyelőre csak novemberig vannak meg a számok, de már most látható, hogy a 2019. év még a 2018-asnál is jobb volt, ugyanis míg 2018 első 11 hónapjában 97,2 milliárd euró volt az export, tavaly ugyanebben az időszakban 101,4 milliárd euró. Ráadásul, Magyarország azon 35 ország között van a világon, amely képes egy évben 100 milliárd eurót meghaladó exportot előállítani. Mindezt úgy, hogy egyébként a lakosságot tekintve 92. a világranglistán – mondta, hozzátéve: ez a magyar emberek munkájának és a megfelelő gazdasági környezetnek köszönhető.

Következő adásunk
Téma: Egyedülálló hazai innováció az online földbirtok-értékelés / digitális megoldások a földforgalomban - háttérbeszélgetés – Dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium; Sáhó Ákos ügyvezető, Agrotax Kft.
Ezt követő adásaink