Külföld
Tovább erősödnek a magyar-mexikói agrárkapcsolatok
AM Kép: AM
2020. február 5.

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Nagy István agrárminiszter és Víctor Villalobos Arámbula mexikói mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter kedden, Mexikóvárosban. A cél, hogy szorosabbra fűzzék a két ország közötti együttműködést, a mezőgazdaság, az állattenyésztés, a vidékfejlesztés, a halászat és az akvakultúra területén.

Nagy István kiemelte, hogy a megállapodás lehetővé teszi a közös munkát egyes konkrét programok kidolgozásában, illetve különböző műszaki és tudományos projektek megvalósításában. A dokumentum továbbá megteremti a koordinált együttműködés alapjait az információcsere, a képzés és a bevált gyakorlatok terén.

Nagy István és Víctor Villalobos egyetértettek abban, hogy Magyarország és Mexikó között a kétoldalú kapcsolatok tovább erősödhetnek az akvakultúra terén zajló közös akciókkal, az éghajlatváltozás fenntartható növénytermesztési rendszerekre gyakorolt hatásainak kezelésével, a haszonnövények genetikai nemesítésével, illetve a technikai ismeretek és szakértők cseréjével.

A magyar agrárminiszter emellett a kölcsönös szakértői egyeztetéseknek, az együttműködési témák azonosításának, valamint az üzleti látogatások ösztönzésének szükségességét is hangsúlyozta a mezőgazdasági termékek kereskedelmi promóciója érdekében.

Most adásban
Téma: COVID-19 tapasztalatok adatvédelmi szemmel – Péterfalvi Attila elnök
Ezt követő adásaink