Közigazgatás
Sikeres évet zárt a katasztrófavédelem Somogy megyében
Somogy Megyei Kormányhivatal Kép: Somogy Megyei Kormányhivatal
2020. február 13.

Évértékelő értekezletet tartott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság február 13-án Kaposváron. A rendezvényen Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság igazgatója számolt be a szervezet 2019. évi tevékenységéről. Részletesen kitért többek között a 2019-es tűz- és káresetekre, az önkéntesek felkészítésére, valamint a hatósági ellenőrzésekre is.

Bartók Péter tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese is értékelte az igazgatóság 2019. évi munkáját, a kiemelt feladatok végrehajtását, illetve ismertette a 2020-as év főbb célkitűzéseit. A tűzoltó dandártábornok gratulált az elmúlt időszakban elért eredményekhez, és hangsúlyozta többek között a balesetek, tűzesetek megelőzésének, illetve a kommunikáció fontosságát a lakosság irányába. A főigazgató-helyettes kiemelte a megyében működő önkéntes tűzoltó egyesületek, illetve az önkormányzati tűzoltóságok munkáját is. Bartók Péter felhívta továbbá a vezetők figyelmét, hogy kiemelt hangsúlyt fektessenek az állományra, hiszen ők képezik a szervezet alapját, valamint biztosítják annak zavartalan működését.

Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal

Az értekezleten jelen volt Harasztiáné Süveges Zsuzsanna, a Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatója, Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, az igazgatóság helyi szerveinek tiszti állománya, valamint a társszervek és együttműködő szervezetek vezetői is.

Következő adásunk
Téma: COVID-19 tapasztalatok adatvédelmi szemmel – Péterfalvi Attila elnök
Ezt követő adásaink