Közigazgatás
Washington üdvözli a még szorosabb magyar–amerikai oktatási együttműködést
ITM Kép: Pixabay
2020. február 13.

A Fulbright Alapítvány ösztöndíjprogram támogatási összegének emelését hétfőn jelentette be Perényi Zsigmond, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára.

A jelenlegi mintegy 50 millió forintról 2022-re 200 millió forintra növeli hozzájárulását a magyar kormány, melynek köszönhetően még több kiemelkedő képességű magyar diák, oktató és kutató számára nyílik lehetőség, hogy a világ egyik legrangosabb ösztöndíjprogramjában részt vehessen.

A bejelentés hatására számtalan gratuláció érkezett az Egyesült Államokból. Az egykori ösztöndíjasok mellett Marie Royce, az Egyesült Államok oktatási és kulturális ügyekért felelős államtitkára is méltatta Magyarország kormányát, és kiemelte, hogy a megállapodásnak köszönhetően a két ország közötti felsőoktatási együttműködés erősebbé vált.

A Fulbright Alapítvány twitter oldalán a magyar nyelvű gratulációja mellett hangsúlyozta, hogy a megnövelt támogatás az oktatási és kulturális tudástőke nemzetközi áramlását segíti elő szerte a világon.

Most adásban
Téma: COVID-19 tapasztalatok adatvédelmi szemmel – Péterfalvi Attila elnök
Ezt követő adásaink