Külföld
Vang Ji: Washington lejárató kampányt folytat Kína ellen
MTI Kép: Pixabay
2020. február 15.

Hazugságokat terjeszt és lejárató kampányt folytat Kína ellen az Egyesült Államok kormánya – jelentette ki a kínai külügyminiszter szombaton az 56. Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián (MSC).

Vang Ji hangsúlyozta: a washingtoni vezetés magatartása mögött az áll, hogy „Amerikában nem hajlandóak elismerni, hogy sikeres lehet egy szocialista ország”, ami „igazságtalanság”, mert megfosztja Kínát és a kínai embereket a boldogulás jogától.

Az ázsiai országnak és lakóinak joguk van a „jobb élethez”, a fejlődés pedig feltartóztathatatlan. Kína az ötezer éves kultúrájának bölcsességére, a 90 milliós tagságú kommunista pártra és a keményen dolgozó emberek munkájára építve minden akadályt leküzd és „újjászületik” – mondta a pekingi diplomácia vezetője.

Arról is szólt, hogy sikeres a koronavírus elleni küzdelem, ezt jelzi, hogy a fertőzések csupán egy százaléka jelentkezett az ország határain kívül. Egyben köszönetet mondott a nemzetközi közösségnek a járvány megfékezéséhez nyújtott támogatásért.

Most adásban
Téma: Nagyszabású földértékesítési programot indít az Agrárminisztérium - szakmai szimpózium - összefoglaló – Dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium; Pergő Margit Berhida polgármestere, a TÖOSZ társelnöke; Tóth János elnök, Jegyzők Országos Szövetsége
Ezt követő adásaink