Külföld
Jelentős előrelépést remél a költségvetés vitáján Charles Michel
MTI Kép: Reuters/Yves Herman
2020. február 20.

Reményét fejezte ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a 2021 utáni, hétéves uniós költségvetésről rendezendő brüsszeli EU-csúcstalálkozóra érkezve, hogy az uniós tagállamok jelentős előrelépést érnek el a tanácskozáson.

Michel a csütörtökön kezdődő, egynaposra tervezett csúcsra érkezve újságíróknak nyilatkozva kijelentette, hogy a tagállamok elképzelései jelentősen eltérnek egymástól a keretköltségvetéssel kapcsolatban. Noha szerinte mindegyik megalapozott, az eltérések némi aggodalomra adnak okot a keretköltségvetés elfogadását illetően.

„Meg vagyok győződve ugyanakkor, hogy a következő órákban vagy a következő napokban előrelépést lehet elérni” – fogalmazott.

Ideje döntésre jutni a költségvetés számait illetően, amelynek érdekében a tagállami vezetők kompromisszumkészségére lesz szükség – tette hozzá.

Most adásban
Téma: A koronavírus járvány hatása a gazdasági életre - a hazai mikro- kis- és középvállalkozások helyzete - szakmai szimpózium - összefoglaló 1. rész – Marjay Gyula elnökségi tag, VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezet
Ezt követő adásaink